/////////////////////////

Leuk dat je er bent! Het rocken van een recruitmentbureau gebeurt natuurlijk niet zomaar. Dat kan alleen met rocksterren van medewerkers. En die gaan we stuk voor stuk aan je voorstellen. Nu aan de beurt: Chelsea Hofland.

Naam: Chelsea Hofland
Functie: Content & Community Manager
LinkedIn:
https://www.linkedin.com/in/chelseahofland/

Waar ben je het meest enthousiast over op dit moment in je leven?

Dat ik voor hele mooie opdrachtgevers mag werken, waar The Music Recruiters al 2 jaar onderdeel van is. Ik vond het heel spannend om mijn baan op te zeggen, maar het was een goede stap. Nu werk ik o.a. voor ESNS (Eurosonic Noorderslag), The Music Recruiters (Thirty-Three Group), CopyRobin en start ik mijn eigen bedrijf (Streaming Queen). Echt een droom. En ik ben ook heel blij met mijn fijne huis in Rotterdam en mijn eigenzinnige kat.

Wat wekte je interesse in de muziekindustrie op?

Het was mijn eerste keer Pinkpop. Ik stond te kijken naar Arctic Monkeys, en zag het vetste concert van mijn leven. Ik kende helemaal niet veel van het repertoire, maar ik werd erdoor gegrepen. Toen wist ik: niets gaat me zoveel emotie geven als werken met muziek. 

Wat vind je leuk aan je werk bij The Music Recruiters?

Bij The Music Recruiters kan ik veel nieuwe dingen uitproberen. We zoeken continu manieren om te innoveren en dat zorgt ervoor dat ik creatief mag nadenken over hoe we dat op de website, socials en in de gehele marketing kunnen doen. Daarnaast ontmoet ik door mijn interviews veel bijzonder professionals.

Wie is de meest gedenkwaardige persoon die je hebt geïnterviewd en waarom?

Het is wel grappig dat ik nu mezelf aan het interviewen ben. Maar dat is niet mijn antwoord, hoor. Ik heb voor The Music Recruiters veel interessante professionals mogen interviewen, waaronder Ortzy (Spinnin’ Records), Ruud (Stager), Marco (Sizzer) en meer. Interviews die me extra goed zijn bijgebleven waren met Maxime (NPO 3FM) en Lotje (tourmanager). Maxime heeft een indrukwekkende mindset en dat lees je echt terug. Lotje vond ik heel eerlijk en is iemand die jonge nieuwkomers in de muziekindustrie echt goede doorgroeimogelijkheden geeft. Dat vind ik bijzonder.

Wat is één ding dat mensen nog niet van je weten?

Ik heb trypofobie. Oh, en ik heb een eigen playlistbedrijf. Schaamteloze zelfpromotie. Streaming Queen heet het. 

Wat is onmisbaar in je leven?

Intuïtie. 

Favoriete gig of all time:

Pfoe. Erg moeilijk. Arctic Monkeys op Pinkpop staat nog steeds in de top. Maar Muse op Lowlands was ook erg vet. Of Oscar and The Wolf. Goldband. Help!

Wat is een uitdaging in je leven geweest en hoe heb je die opgelost?

De grootste uitdaging is denk ik balans van werk en privé goed bewaken. Daar ben ik nog steeds niet goed in, dus als iemand tips heeft…

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy