/////////////////////////

Onze services

Recruitment & search

The Music Recruiters is een gespecialiseerd werving & selectie en search bureau. Door middel van onze unieke expertise en hoogwaardige netwerk brengen wij brands in muziek, media en/of entertainment in contact met de beste professionals. Van een (internationale) search tot aan de volledige outsourcing van het wervingsproces: we recruit people who rock their business

Meer informatie

Functiegroepen

 

Business Affairs

Sync licensing, Royalty Management, Contracts, (…)

Creative, Content & Music

A&R Management, Creative Direction, Music Supervision, (…)

Digital

Digital Strategy, Distribution, Streaming, (…)
z

Marketing

Brand Management, Communications, Social, (…)

Operations

HR, Operations management,
(…)

Sales & Account

Sales & Account Management, Partnerships, Bookings, (…)

RECRUITMENT & SEARCH

WAT DOEN WIJ?

The Music Recruiters bemiddelt professionals bij bedrijven in de muziek, media en entertainment sector. Ons (internationale) netwerk bestaat voornamelijk uit kandidaten van medior – management level.

Als sectorspecialist ondersteunen wij opdrachtgevers altijd op de meest professionele, duurzame en doelgerichte manier. We kennen de ontwikkelingen in de markt en weten precies wat van belang is voor organisaties in deze bruisende sectoren. We leggen contact met professionals die de functie naar nét dat hogere niveau kunnen tillen.

Onze aanpak is hybride. We combineren traditionele waarden, zoals de uitgebreide intake en een persoonlijke aanpak, met moderne tools & efficiëntie. Onze formule bestaat uit het activeren van onze database, het slim inzetten van digital marketing, referral recruitment, en proactieve (digital) headhunting. Met onze formule kan er gerekend worden op een slagingspercentage van 80-100%.

Opdrachtgevers als Ziggo Dome, MOJO Concerts, Spinnin’ Records, Gibson Brands, Warner Music Group en Believe Music vertrouwen op onze dienstverlening.

The Music Recruiters is, naast Nederland, actief in alle markten waar goed Engels gesproken wordt.

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS?

Expertise
Wij zijn gespecialiseerde professionals binnen het HR-veld, zijn goed geïnformeerd, en weten precies wat de functies binnen de sector inhouden.

Netwerk
Onze database en netwerk is zeer uitgebreid, sterk gedefinieerd, en bestaat uit gespecialiseerde professionals die waarde kunnen toevoegen binnen een organisatie.

Search
Voor vrijwel alle projecten is active search (headhunting) een essentieel onderdeel van hoe wij werken. Zo boeken we de beste resultaten en komen we in aanraking met latent beschikbaar talent.

Besparing van tijd
We nemen desgevraagd het gehele werving- en selectieproces uit handen en besparen onze opdrachtgevers kostbare tijd.

Onafhankelijke selectie
We fungeren altijd als neutrale gesprekspartner en stellen kandidaten uitgebreid voor (inclusief profielschets, salaris, aandachtspunten, e.d.). Het ‘schuiven van cv’s’ is bij ons niet aan de orde.

Internationaal
Ons werk eindigt niet bij de Nederlandse grens. Indien nodig gaan we in het buitenland op zoek naar de juiste kandidaat. Zo komen we altijd in contact met de beste specialisten in de sector.

Diversiteit & inclusiviteit
Diversiteit is voor ons een speerpunt. We zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat gelijke kansen moet hebben, en we passen deze visie dagelijks toe in al onze werkzaamheden.

ONS PROCES

Briefing
Wij geloven dat een succesvolle samenwerking begint met de juiste intake.  Tijdens de intake gaan we in gesprek over de must-haves, de juiste cultural fit en de doelstellingen van de functie. Zo kunnen we een passend functieprofiel opstellen en de haalbaarheid inschatten. Bij voorkeur komen we langs voor een kennismaking op kantoor, zodat we een goed beeld krijgen van de cultuur. 

Start marketing- & searchcampagne 
Wij adverteren de vacature op onze eigen media. In overleg met de opdrachtgever zetten we daarnaast een selectie in van gespecialiseerde mediakanalen om de vacature bekend te maken. Daarna beginnen we met het activeren van ons netwerk en onze zoektocht.

Interviews met geselecteerde kandidaten
We nodigen de potentiële kandidaten altijd uit voor een interview tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek of een videocall. Tijdens het interview komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat de ambities zijn. Om dit zo neutraal mogelijk te doen, hebben we aantal objectieve criteria ontwikkeld. Zo komen we erachter of er echt een match is met de functie die we invullen.

Introducties aan opdrachtgever
Indien een kandidaat door ons geselecteerd wordt, stellen we de kandidaat voor aan de opdrachtgever. Introducties zijn uitgebreid en bevatten, naast onze indruk van de kandidaat, informatie over relevante ervaring, ambities, salarisverwachtingen en beschikbaarheid. Ook bespreken wij eventuele aandachtspunten. 

Interviews geselecteerde kandidaten door de opdrachtgever
De door ons geselecteerde kandidaten worden door de opdrachtgever geïnterviewd. Wij faciliteren het plannen van de meetings en verzamelen feedback bij de opdrachtgever en de kandidaten. Ook bereiden wij de kandidaten voor op de gesprekken bij de opdrachtgever. Wij blijven gedurende de gehele procedure nauw betrokken en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen de aandacht erbij houden. 

Aanbod en closing
Wij zijn actief betrokken bij het sluiten van de overeenkomst met de geprefereerde kandidaat. Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben, blijven we graag in contact. Mocht een plaatsing onverhoopt niet succesvol zijn, dan geldt onze garantieregeling.

Onze stempel
Tijdens het hele traject werken we op een positieve, intensieve manier samen met onze opdrachtgevers. We sturen bij waar nodig en zijn eerlijk en transparant in onze feedback. We’re in it together.

VOORWAARDEN

Dienstverband
Wij hanteren een retained plaatsingsfee van 21-25% per succesvolle bemiddeling met een start-up fee bij aanvang. De aanbetaling wordt verrekend met de uiteindelijke plaatsingsfee. De plaatsingsfee wordt berekend over het fulltime brutojaarsalaris inclusief enkele geselecteerde emolumenten. 

Omdat we vertrouwen op het niveau van onze dienstverlening maakt een garantieregeling altijd deel uit van onze voorwaarden.

We bieden zowel niet-exclusieve, als exclusieve wervingstrajecten aan. In bepaalde gevallen werken we uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode. Dit zorgt ervoor dat we doelgericht aan de opdracht kunnen werken en de slagingskans kunnen maximaliseren. 

Interim/freelance
Tarieven op verzoek. 

Meer informatie?

Pieter Wolter
Founder – Consultant

Plan een vrijblijvende kennismaking met mij in via:

+31(0)20 845 6552
pieter@themusicrecruiters.com

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com
Privacy policy