/////////////////////////

Onze services

Recruitment & search

The Music Recruiters is een gespecialiseerd werving & selectie en search bureau. Met onze unieke formule, bestaande uit ons netwerk, expertise, en onze efficiënte aanpak, brengen wij brands in muziek en entertainment in contact met specialisten uit binnen- en buitenland. Wij zijn wereldwijd actief. We recruit people who rock their business

Meer informatie

Functiegroepen

 

Business Affairs

Sync licensing, Royalty Management, Contracts, (…)

Creative, Content & Music

A&R Management, Creative Direction, Music Supervision, (…)

Digital

Digital Strategy, Distribution, Streaming, (…)
z

Marketing

Brand Management, Communications, Social, (…)

Operations

HR, Operations management,
(…)

Sales & Account

Sales & Account Management, Partnerships, Bookings, (…)

RECRUITMENT & SEARCH

WAT DOEN WIJ?

Van een discrete (inter)nationale search, tot aan het volledig uitbesteden van de wervingscampagne voor een specialistische functie: als hét gespecialiseerde werving- en selectiebureau in muziek & entertainment vinden we de juiste match. We zijn specialisten en hebben een achtergrond in de sector, met de juiste expertise om te begrijpen naar wat voor persoon jij zoekt. We focussen ons op medior- tot en met managementlevel kandidaten en zoeken altijd specialisten die de functie niet slechts invullen, maar vanaf dag één naar een hoger niveau tillen.

Onze formule?

Onze formule bestaat uit het activeren van onze database, actieve headhunting, digital marketing en referral recruitment. Door met ons te werken kan gerekend worden op een slagingspercentage van 80-100%. 

Wie gingen je voor?

Opdrachtgevers als Ziggo Dome, MOJO Concerts, Spinnin’ Records, Gibson Brands, Warner Music Group en Believe Music vertrouwen op onze dienstverlening.

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS?

Expertise
Wij zijn gespecialiseerde professionals binnen het HR-veld, zijn goed geïnformeerd, en weten precies wat de functies binnen de sector inhouden.

Netwerk
Onze database en netwerk is zeer uitgebreid, sterk gedefinieerd, en bestaat uit gespecialiseerde professionals die waarde kunnen toevoegen binnen een organisatie.

Search
Voor vrijwel alle projecten is active search (headhunting) een essentieel onderdeel van hoe wij werken. Zo boeken we de beste resultaten en komen we in aanraking met latent beschikbaar talent.

Besparing van tijd
We nemen desgevraagd het gehele werving- en selectieproces uit handen en besparen onze opdrachtgevers kostbare tijd.

Onafhankelijke selectie
We fungeren altijd als neutrale gesprekspartner en stellen kandidaten uitgebreid voor (inclusief profielschets, salaris, aandachtspunten, e.d.). Het ‘schuiven van cv’s’ is bij ons niet aan de orde.

Internationaal
Ons werk eindigt niet bij de Nederlandse grens. Indien nodig gaan we in het buitenland op zoek naar de juiste kandidaat. Zo komen we altijd in contact met de beste specialisten in de sector.

Diversiteit & inclusiviteit
Diversiteit is voor ons een speerpunt. We zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat gelijke kansen moet hebben, en we passen deze visie dagelijks toe in al onze werkzaamheden.

ONS PROCES

Briefing
Wij geloven dat een succesvolle samenwerking begint met de juiste intake.  Tijdens de intake gaan we in gesprek over de must-haves, de juiste cultural fit en de doelstellingen van de functie. Zo kunnen we een passend functieprofiel opstellen en de haalbaarheid inschatten. Bij voorkeur komen we langs voor een kennismaking op kantoor, zodat we een goed beeld krijgen van de cultuur. 

Start marketing- & searchcampagne 
Wij adverteren de vacature op onze eigen media. In overleg met de opdrachtgever zetten we daarnaast een selectie in van gespecialiseerde mediakanalen om de vacature bekend te maken. Daarna beginnen we met het activeren van ons netwerk en onze zoektocht.

Interviews met geselecteerde kandidaten
We nodigen de potentiële kandidaten altijd uit voor een interview tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek of een videocall. Tijdens het interview komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat de ambities zijn. Om dit zo neutraal mogelijk te doen, hebben we aantal objectieve criteria ontwikkeld. Zo komen we erachter of er echt een match is met de functie die we invullen.

Introducties aan opdrachtgever
Indien een kandidaat door ons geselecteerd wordt, stellen we de kandidaat voor aan de opdrachtgever. Introducties zijn uitgebreid en bevatten, naast onze indruk van de kandidaat, informatie over relevante ervaring, ambities, salarisverwachtingen en beschikbaarheid. Ook bespreken wij eventuele aandachtspunten. 

Interviews geselecteerde kandidaten door de opdrachtgever
De door ons geselecteerde kandidaten worden door de opdrachtgever geïnterviewd. Wij faciliteren het plannen van de meetings en verzamelen feedback bij de opdrachtgever en de kandidaten. Ook bereiden wij de kandidaten voor op de gesprekken bij de opdrachtgever. Wij blijven gedurende de gehele procedure nauw betrokken en zorgen ervoor dat alle betrokken partijen de aandacht erbij houden. 

Aanbod en closing
Wij zijn actief betrokken bij het sluiten van de overeenkomst met de geprefereerde kandidaat. Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben, blijven we graag in contact. Mocht een plaatsing onverhoopt niet succesvol zijn, dan geldt onze garantieregeling.

Onze stempel
Tijdens het hele traject werken we op een positieve, intensieve manier samen met onze opdrachtgevers. We sturen bij waar nodig en zijn eerlijk en transparant in onze feedback. We’re in it together.

VOORWAARDEN

We rekenen een commissie op basis van een percentage van het bruto jaarsalaris, plus vaste emolumenten. Het exacte percentage hangt af van het serviceniveau en de senioriteit van de functie. Om ervoor te zorgen dat we ons volledig kunnen concentreren op onze opdrachten en volledig kunnen samenwerken met onze klanten, werken we exclusief met hen samen.

We vragen een aanbetaling aan het begin van de opdracht. Deze aanbetaling wordt afgetrokken van de uiteindelijke plaatsingsvergoeding nadat er overeenstemming is bereikt met een door ons voorgestelde kandidaat. Het resterende deel van de vergoeding is afhankelijk van een succesvolle plaatsing (no cure, no pay).

We hebben vertrouwen in onze diensten, daarom bieden we een uitgebreide garantieregeling voor elke plaatsing.

Meer informatie?

Pieter Wolter
Founder – Consultant

Plan een vrijblijvende kennismaking met mij in via:

+31(0)20 845 6552
pieter@themusicrecruiters.com

The Music Recruiters
Ertskade 192
1019 BB Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy