/////////////////////////

Onze services

The Music Recruiters helpt bij het invullen van vacatures binnen jouw organisatie. Door middel van onze unieke expertise en hoogwaardige netwerk brengen wij jouw brand in contact met de beste professionals. Van het activeren van ons netwerk tot aan de volledige outsourcing van het recruitment- of executive search proces: we recruit people who rock their business. 

Search

Wil jouw organisatie een specialistische (senior) positie invullen en wil je hulp inschakelen van een bemiddelaar met unieke kennis van de sector? Of heb je een vacature die een tailor made of discrete aanpak vereist? Overweeg dan onze Professional & Executive Search services.

Meer informatie

Recruitment

Met onze werving- en selectie diensten ondersteunen wij op het gewenste service-level. Maak gebruik van onze expertise en netwerk of besteed de volledige werving aan ons uit. We besparen je kostbare tijd en zorgen dat je door onze combinatie van werving en actieve search in contact komt met zowel actief zoekende kandidaten als latent beschikbare professionals.

Meer informatie

Activation

The Music Recruiters biedt naast recruitment en search de mogelijkheid om alleen haar mediakanalen onderdeel uit te laten maken van de wervingsstrategie van jouw organisatie. Plaats direct je vacature online.

Meer informatie

Functiegroepen

 

Business Affairs

Legal, Licensing, Royalty Management,
(…)

Creative & Content

A&R Management, Creative Direction, Music Supervision, (…)

Digital

Digital Strategy, Distribution, Streaming, (…)

Finance

Accountancy, Controlling, Financial Management, (…)

Live & Events

Programming, Promotion, Event Production, (…)

z

Marketing

Brand Management, Communications, Social, (…)

(Post-)Production

Audio Engineering, Video Production, Visual Effects, (…)

Sales

Account, Partnerships, Bookings, New Business, (…)

SEARCH

Met onze Professional Search & Executive Search services richten we ons op het bemiddelen van expertposities en managementfuncties binnen jouw organisatie. 

Zowel Professional Search als Executive Search vraagt om een tuned-in en tailor-made aanpak. Onze werkwijze en procedure verschilt dus per project. Op die manier bieden we de juiste flexibiliteit die leidt tot het door jou gewenste resultaat.

Samenwerken met The Music Recruiters betekent dat kwaliteit, transparantie en creativiteit voorop staan. We verdiepen ons altijd in de strategie, de cultuur en het DNA van onze opdrachtgevers. Wij werken grondig, zijn klantgericht en hanteren altijd een persoonlijke aanpak.

Wij geloven dat – naast het bieden van een passend (internationaal) netwerk – een goed geïnformeerde en bekwame gesprekspartner hét verschil maakt. Door onze gespecialiseerde marktkennis kunnen we op strategisch en inhoudelijk niveau waarde toevoegen aan de zoektocht naar de juiste senior professional voor een organisatie. Hierbij houden we altijd rekening met de eisen die worden gesteld aan modern leiderschap op het gebied van inclusiviteit & diversiteit, technologische expertise, netwerk en/of sectorspecifieke ervaring.

Via onze partners kunnen we onze opdrachtgevers ook begeleiden bij eventuele coachingstrajecten, begaafdheids-, drijfveren en competentie-analyses. Hiermee wordt de juiste objectieve data beschikbaar gesteld om een bemiddeling te rechtvaardigen. 

Een paar voorbeelden van posities op dit niveau die we recentelijk met succes bemiddeld hebben: Head of Product Management bij een internationaal platenlabel, Manager Communicatie bij een rechtenorganisatie, Global Brand Manager bij een music agency en Director of Repertoire Development bij een digitale distributeur.

RECRUITMENT

RECRUITMENT

Met onze recruitment (werving & selectie) services richten wij ons op het invullen van medior tot en met senior level vacatures binnen jouw organisatie. 

Als sectorspecialist ondersteunen wij opdrachtgevers altijd op de meest professionele, duurzame en doelgerichte manier. We kennen de jongste ontwikkelingen in de markt en weten precies wat van belang is voor jouw organisatie. We brengen je in contact met professionals die de vacature naar nét dat hogere niveau kunnen tillen.

Samenwerken met The Music Recruiters betekent dat grondigheid, kwaliteit en een tuned-in aanpak voorop staan. We verdiepen ons altijd in de strategie, de cultuur en het DNA van onze opdrachtgevers. Zo maken we iedere keer een match die past bij jouw organisatie.

Afhankelijk van de wens van jouw organisatie bieden wij meerdere service-levels aan. Van het raadplegen van ons netwerk aan beschikbare kandidaten tot aan het volledig outsourcen van het recruitmentproces: wij zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk aan tafel zit met de beste kandidaten.

Waarom The Music Recruiters?

  • Expertise: Wij houden ons dagelijks bezig met het werven, selecteren en spreken van kandidaten. Wij zijn geïnformeerd, weten wat er speelt, en spreken dezelfde taal. 
  • Netwerk: Ons netwerk is gedefinieerd en bestaat uit gespecialiseerde medior – management level professionals binnen de sectoren waarin we actief zijn.
  • Search: Voor veel projecten is active search een essentieel onderdeel van hoe wij werken. Zo boeken we de beste resultaten en komen we in aanraking met latent beschikbaar talent. 
  • Besparing van tijd: We nemen desgevraagd het gehele werving- en selectieproces uit handen en besparen zo jouw kostbare tijd.
  • Onafhankelijke selectie: We fungeren altijd als neutrale gesprekspartner en stellen kandidaten uitgebreid voor (inclusief profielschets, salaris, aandachtspunten, e.d.). Het ‘schuiven van cv’s’ is bij ons niet aan de orde. 
  • Internationaal: Ons werk eindigt niet bij de Nederlandse grens. Indien nodig gaan we in het buitenland op zoek naar de juiste kandidaat. Zo komen we altijd in contact met de beste specialisten in jouw sector. 
  • Diversiteit & inclusiviteit: Diversiteit is voor ons een speerpunt. We zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat gelijke kansen moet hebben, en we passen deze visie dagelijks toe in al onze werkzaamheden.

Een greep uit de opdrachtgevers waar wij recentelijk met succes kandidaten bemiddeld hebben: Believe Music (DE), MassiveMusic, Warner Music, Spinnin’ Records, QmusicSena en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

VOORWAARDEN

Dienstverband

Bij The Music Recruiters staat transparantie voorop. Daarom hanteren we in bijna alle gevallen een vooraf afgesproken plaatsingsfee per succesvolle bemiddeling. Een plaatsingsfee is gebaseerd op de complexiteit en de senioriteit van de functie en wordt in verschillende delen in rekening gebracht. Omdat we vertrouwen op het niveau van onze eigen dienstverlening maakt een garantieregeling altijd deel uit van onze voorwaarden.

We bieden zowel niet-exclusieve, als exclusieve wervingstrajecten aan. In bepaalde gevallen werken we uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode zodat we doelgericht aan de opdracht kunnen werken. Zo maximaliseren we samen de slagingskans.

Interim/freelance

The Music Recruiters bemiddelt ook interim/freelance kandidaten binnen verschillende functie-groepen. Neem contact met ons op voor meer informatie en de voorwaarden. 

ONS PROCES

Briefing 
Een succesvolle samenwerking begint bij de juiste intake. Bij voorkeur komen we persoonlijk bij je langs voor een kennismaking. Zo krijgen we een goed gevoel van de cultuur. Ook gaan we in gesprek over de functie-eisen, de gewenste senioriteit en de juiste cultural-fit. Zo kunnen we een passend functieprofiel opstellen en de haalbaarheid maximaal inschatten.

Start mediacampagne & search
In overleg met de opdrachtgever zetten we een selectie in van gespecialiseerde mediakanalen om de vacature bekend te maken. Daarna beginnen we meteen onze zoektocht. Ook maken we met een mediabudget je vacature maximaal zichtbaar (optioneel).

Interviews van geselecteerde kandidaten
We nodigen de potentiële kandidaten altijd uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of een videocall. Tijdens zo’n gesprek komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat de ambities zijn. Om dit zo neutraal mogelijk te doen, hebben we aantal objectieve criteria ontwikkeld. Zo komen we erachter of er echt een match is met de functie die we invullen.

Introducties aan opdrachtgever
Indien een kandidaat door ons geselecteerd wordt dan stellen we de kandidaat voor aan de opdrachtgever. Onze introducties zijn uitgebreid en bevatten naast een profielschets informatie over relevante ervaring, ambities, salarisverwachtingen en beschikbaarheid. 

Interviews geselecteerde kandidaten door opdrachtgever
De door ons geselecteerde kandidaten worden door de opdrachtgever geïnterviewd. Wij faciliteren het plannen van de meetings en verzamelen feedback bij de opdrachtgever en de kandidaten. 

Aanbod en closing
Wij zijn actief betrokken bij het sluiten van de overeenkomst met de geprefereerde kandidaat. Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben blijven we graag in contact. Mocht een plaatsing onverhoopt niet succesvol zijn dan geldt onze garantieregeling.

Tijdens de procedure
Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden we de gesprekken en de salarisonderhandelingen. We denken actief mee tijdens de zoektocht, managen de verwachtingen en sturen bij waar nodig. Tijdens het hele traject werken we op een positieve, intensieve manier samen met onze opdrachtgevers. We’re in it together.

ACTIVATION

ALGEMEEN

The Music Recruiters biedt naast recruitment en search ook de mogelijkheid om haar mediakanalen deel uit te laten maken van de wervingsstrategie van jouw organisatie. Hiermee activeer je ons netwerk door middel van een advertentie van jouw vacature in ons digitale netwerk. Samen creëeren we meer aandacht voor jouw vacature en employer brand bij onze unieke doelgroep. 

Een impressie van ons bereik:

Website: +/- 10.000 unieke bezoekers per maand
Instagram: +/- 2.600 followers
LinkedIn: +/- 2.700 followers

Sollicitaties komen direct bij de opdrachtgever binnen op het aangegeven emailadres, of via de gewenste sollicitatieportal. Bij deze service zijn wij niet betrokken bij de selectie en interviews.

Wie gingen je voor? Een willekeurige greep uit onze klanten: ESNSMuziekgebouw aan ‘T IJ, Paradiso, Namam, Melkweg, Bitbird, Effenaar, en vele anderen

Interesse in een uitgebreider en intensiever wervingstraject? Bekijk dan onze andere services. 

Deze service is beschikbaar voor starter-, junior- en mediorlevel posities bij verenigingen en stichtingen. Voor commerciële organisaties geldt een maximum personeelsbestand van 10 FTE. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.  

KOSTEN

ACTIVATION

  • Vacature één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 195,-

* Uitgelichte vacature op de homepage: + € 30,-
* Verlenging vacature met één maand: + € 45,- 

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

HOE MAAK IK GEBRUIK VAN ACTIVATION?

Met Activation adverteren wij jouw vacature in onze media. Hiervoor hebben wij een functie- en bedrijfsomschrijving, een logo (vierkant) en een header afbeelding nodig voor op de vacaturepagina.

Klik op de button ‘plaats een vacature’ en vul het formulier in met de gevraagde gegevens. Wij komen zo snel mogelijk bij je terug of wij jouw vacature kunnen plaatsen.

Je kunt de benodigde informatie ook mailen naar info@themusicrecruiters.com.

Meer informatie?

Pieter Wolter
Founder – Consultant

Plan hier een vrijblijvende kennismaking met mij in
+31(0)20 845 6552
pieter@themusicrecruiters.com

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy