Veelgestelde vragen

Kandidaten

Hoe kan The Music Recruiters mij helpen bij het vinden van een baan?

The Music Recruiters werkt voor een groot en gevarieerd bestand aan opdrachtgevers binnen de muziek- en entertainmentsector. Wij krijgen de opdracht om op zoek te gaan naar nieuwe werknemers met een specifiek profiel. Als jouw profiel voldoende aansluit dan zou jij zomaar de persoon kunnen zijn waar we naar op zoek zijn.

Als je interesse hebt in een functie die je hebt gezien op onze kanalen dan kun je reageren op de vacature. Wij laten je vervolgens zo snel mogelijk weten of wij ook de match zien en of we een kennismakingsgesprek met je in willen plannen. Ook kun je je gegevens bij ons achterlaten met het oog op de toekomst. Door het insturen van je cv, en additionele informatie zoals je ambities, functie-inhoudelijke wensen en beschikbaarheid, kunnen wij je gegevens opslaan. Zodra er een passende vacature voorbijkomt nemen wij contact met je op. 

 We raden je ook aan om onze website en social media goed in de gaten te houden. Sommige vacatures worden namelijk alleen geadverteerd via ons netwerk. In dat geval kom je dus rechtstreeks in contact met de opdrachtgever.

 N.B. De markt is continu in ontwikkeling en het soort profielen waar bedrijven naar zoeken van verschilt van moment tot moment. Wij kunnen dus niet garanderen dat we ook daadwerkelijk een baan voor je vinden als je jezelf bij ons inschrijft. We doen natuurlijk wel ons uiterste best!

 

Voor wat voor soort functies bemiddelt The Music Recruiters?

Wij bemiddelen voor alle categorieën functies binnen de muziek- en entertainmentindustrie: van Marketing & Sales tot aan Streaming & Distributie en van A&R/Creative tot aan HR, Finance & Legal.

Wij bemiddelen ook voor muziek- en entertainment- gerelateerde functies in andere sectoren. Denk bijvoorbeeld aan een rol als Artist & Brand Manager bij een producent van energydranken, of een Salesmanager bij een softwarebedrijf dat digitale oplossingen creëert voor de evenementensector.  

Wij zijn actief voor alle niveaus (van junior tot senior) en bemiddelen zowel voor vaste en freelance/interim posities.

Hoe gaat The Music Recruiters te werk?

Bij ons staat een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Voordat wij je als kandidaat aan een opdrachtgever voorstellen willen we dus ook altijd persoonlijk, of via een videocall, kennis met je maken.

Tijdens dit gesprek proberen we op een objectieve manier te achterhalen wat je ambities zijn en waar je functie-inhoudelijk naar op zoek bent. Als er op dat moment een concrete vacature beschikbaar is waar jij als kandidaat enthousiast over bent en waar wij ook een goede match voor zien, dan stellen wij je voor aan de opdrachtgever.

Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij je in alle aspecten van de procedure. Wij bieden ook hulp bij salarisonderhandelingen en kunnen deze eventueel volledig voor je uit handen nemen.

 

Betaal ik als kandidaat voor jullie dienstverlening?

Nee, voor een kandidaat is onze dienstverlening gratis. Onze opdrachtgevers betalen ons voor het zoeken naar, en bemiddelen van, de juiste kandidaten.

Waarom adverteren jullie soms zonder de naam van het bedrijf in kwestie te noemen?

In sommige gevallen worden wij betrokken bij een vacature zonder de functie exclusief in te vullen. Dit betekent dat de opdrachtgever ook rechtstreeks sollicitaties ontvangt en zelf in procedure neemt. Om ervoor te zorgen dat kandidaten die via onze kanalen op de hoogte zijn gebracht van een leuke vacature eerst met ons contact opnemen adverteren wij sommige vacatures anoniem.

Werkgevers

Wat voor soort kandidaten worden door The Music Recruiters bemiddeld?

Wij bemiddelen voor kandidaten van junior tot aan senior level en voor alle categorieën en niveaus (junior – senior) binnen de muziek- en entertainmentsector. Van Marketing & Sales tot aan Streaming & Distributie en van A&R/Creative tot aan HR, Finance & Legal.

Wij zijn ook actief voor posities die raakvlakken hebben met muziek en entertainment binnen andere sectoren.

Een paar voorbeelden van posities waar wij actief voor zijn geweest:

  • Brand Manager en Social Media Manager bij verschillende platenlabels
  • Sonic Branding Strategist bij een Music Production Agency
  • Project Manager bij een Music Production Agency
  • Visual Designer bij een Media Broadcasting Network
  • Front-end Developer bij een Music Meets Tech Start-up
  • Artist & Brand Partnerships Manager bij een mondiaal opererende organisatie in de FMCG sector
Bemiddelt The Music Recruiters voor zowel vaste als freelance/interim posities?

Dat klopt. Wij bemiddelen zowel voor vaste posities als voor freelance/interim posities.

Wat is de werkwijze van The Music Recruiters?

Een persoonlijke aanpak met het oog op een langdurige bemiddeling staat bij ons altijd centraal. Wij maken altijd persoonlijk kennis met een kandidaat voordat wij hem of haar aan een opdrachtgever voorstellen.

Tijdens onze kennismaking proberen wij er zoveel mogelijk achter te komen wat de ambities van de kandidaat zijn en of hij/zij over de juiste kwalificaties beschikt voor de functie in kwestie. Indien wij in contact zijn met een geschikte kandidaat dan stellen wij hem of haar uitgebreid voor en plannen wij een kennismakingsgesprek in bij de opdrachtgever. Dit gebeurt uiteraard conform de wervingsprocedure die door de opdrachtgever is opgesteld.

Voor meer informatie over ons proces, van intake tot aan plaatsing, verwijzen wij naar deze link.

Hoeveel kost het om The Music Recruiters in te schakelen?

Job Advertising in ons netwerk is beschikbaar vanaf €125,-. Voor werving en selectie berekenen wij een marktconform percentage over het jaarsalaris bij een succesvolle bemiddeling. In de meeste gevallen werken wij op basis van het no cure no pay principe.  

Voor meer informatie over onze voorwaarden en tarieven voor Job Advertising verwijzen wij naar deze link

Voor meer informatie over onze voorwaarden en tarieven voor werving en selectie verwijzen wij naar deze link

Hoe snel zit ik met de eerste kandidaten aan tafel?

Dit hangt sterk af van de complexiteit van de positie en de omstandigheden waar de arbeidsmarkt in verkeert. Wij doen altijd ons uiterste best om kandidaten uit ons netwerk zo snel mogelijk voor te stellen aan onze opdrachtgevers. Het hangt echter van de functie(-eisen) en de omstandigheden af hoe snel dit mogelijk is.

 

Wij krijgen meestal veel reacties op vacatures. Waarom zouden we alsnog een recruiter inschakelen?

Het is natuurlijk fijn dat er veel reacties op vacatures binnen komen! Qua employer branding zit het dus goed.

Dit betekent echter niet altijd dat hier ook de beste kandidaten tussen zitten. Wij geloven er sterk in dat een goed hiring management een afdeling naar een hoger niveau kan tillen. Hiervoor is het in veel gevallen nodig om naast de actieve werkzoekenden die zelf op een functie reageren, ook in contact te komen met passieve werkzoekenden. Dit zijn kandidaten die reeds een baan hebben en die niet direct op vacatures reageren. Wij gaan actief op zoek naar deze kandidaten en enthousiasmeren hen voor een overstap.

Voor meer redenen waarom wij aanraden om met The Music Recruiters te werken verwijzen we graag naar deze link.

CONTACT

+31 (0)20 845 6552
info[at]themusicrecruiters.com
Ertskade 192, 1019 BB
Amsterdam, The Netherlands

Privacy Policy