/////////////////////////

Veelgestelde vragen

Kandidaten

Hoe kan The Music Recruiters mij helpen bij het vinden van een baan?

The Music Recruiters werkt voor een gevarieerd bestand aan opdrachtgevers binnen de muziek-, media- en entertainmentsector.

Als je interesse hebt in een functie die je hebt gezien op onze kanalen dan kun je reageren op de vacature. Wij laten je vervolgens zo snel mogelijk weten of wij ook de match zien en of we een kennismakingsgesprek met je in willen plannen. Ook kun je je bij ons inschrijven. Door het insturen van je cv, en additionele informatie zoals je ambities, functie-inhoudelijke wensen en beschikbaarheid, kunnen wij je gegevens opslaan. Zodra er een passende vacature voorbijkomt nemen wij contact met je op.

N.B. De markt is continu in ontwikkeling en het soort profielen waar onze opdrachtgevers naar zoeken van verschilt van moment tot moment. Wij kunnen dus niet garanderen dat we ook daadwerkelijk een baan voor je vinden als je jezelf bij ons inschrijft. We doen natuurlijk wel ons uiterste best!

Voor wat voor soort functies bemiddelt The Music Recruiters?

Voor meer informatie over de functiegroepen waarvoor wij actief zijn, klik hier.

Wij zijn actief van medior tot management level en bemiddelen zowel voor vaste en freelance/interim posities.

Hoe gaat The Music Recruiters te werk?

Bij ons staat een persoonlijke aanpak hoog in het vaandel. Voordat wij je als kandidaat aan een opdrachtgever voorstellen willen we dus ook altijd persoonlijk, of via een videocall, kennis met je maken.

Tijdens dit gesprek proberen we op een objectieve manier te achterhalen wat je ambities zijn en waar je functie-inhoudelijk naar op zoek bent. Als er op dat moment een concrete vacature beschikbaar is waar jij als kandidaat enthousiast over bent en waar wij ook een goede match voor zien, dan stellen wij je voor aan de opdrachtgever.

Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij je in alle aspecten van de procedure. We bereiden je voor op de interviews en zorgen dat je goed voorbereid op de gesprekken verschijnt. Wij bieden ook hulp bij salarisonderhandelingen en kunnen deze eventueel volledig voor je uit handen nemen.

Betaal ik als kandidaat voor jullie dienstverlening?

Nee, voor een kandidaat is onze dienstverlening gratis. Onze opdrachtgevers betalen ons voor het zoeken naar, en bemiddelen van, de juiste kandidaten.

Waarom adverteren jullie soms zonder de naam van het bedrijf in kwestie te noemen?

In sommige gevallen worden wij betrokken bij een vacature zonder de functie exclusief in te vullen. Dit betekent dat de opdrachtgever ook rechtstreeks sollicitaties ontvangt en zelf in procedure neemt. Om ervoor te zorgen dat kandidaten die via onze kanalen op de hoogte zijn gebracht van een leuke vacature eerst met ons contact opnemen adverteren wij sommige vacatures anoniem.

Werkgevers

Wat voor soort kandidaten worden door The Music Recruiters bemiddeld?

Wij bemiddelen kandidaten van medior tot aan management level en zijn actief voor meerdere departmenten, zoals Business Affairs, Marketing en Digital. Lees hier meer over onze expertise.

Bemiddelt The Music Recruiters voor zowel vaste als freelance/interim posities?

Dat klopt. Wij bemiddelen zowel voor vaste posities als voor freelance/interim posities.

Wat is de werkwijze van The Music Recruiters?

Een persoonlijke aanpak met het oog op een langdurige bemiddeling staat bij ons altijd centraal. Dat geldt zowel voor ons contact met de opdrachtgever, als met de kandidaten. Wij vertellen graag meer over onze werkwijze tijdens een telefoongesprek of een persoonlijke kennismaking.

Hoeveel kost het om The Music Recruiters in te schakelen?

Wij hanteren een bemiddelingsfee van 20-24% over een brutojaarsalaris plus vaste emolumenten. De hoogte van de bemiddelingsfee hangt af van de complexiteit van de functie en of er sprake is van exclusiviteit. Wij maken altijd een voorstel op maat en onze tarieven zijn transparant. 

Voor meer informatie over onze Search diensten verwijzen wij naar deze link.

Voor meer informatie over onze Recruitment (werving en selectie) diensten verwijzen wij naar deze link.

Neem voor meer informatie contact met ons op.

Hoe snel zit ik met de eerste kandidaten aan tafel?

Dit hangt sterk af van de complexiteit van de positie en de omstandigheden waar de arbeidsmarkt in verkeert. Afhankelijk van de vooraf besproken procedure doen wij altijd ons uiterste best om kandidaten uit ons netwerk op een afgesproken moment, of in ieder geval zo snel mogelijk voor te stellen aan onze opdrachtgevers.

Wij krijgen meestal veel reacties op vacatures. Waarom zouden we alsnog een recruiter inschakelen?

Het is natuurlijk fijn dat er veel reacties op vacatures binnen komen! Qua employer branding zit het dus goed.

Dit betekent echter niet altijd dat hier ook de beste kandidaten tussen zitten. Wij geloven er sterk in dat een goed hiring management een afdeling naar een hoger niveau kan tillen. Hiervoor is het in veel gevallen nodig om naast de actieve werkzoekenden die zelf op een functie reageren, ook in contact te komen met passieve werkzoekenden. Dit zijn kandidaten die reeds een baan hebben en die niet direct op vacatures reageren. Wij gaan actief op zoek naar deze kandidaten en enthousiasmeren hen voor een overstap.

Voor meer redenen waarom wij aanraden om met The Music Recruiters te werken verwijzen we graag naar deze link. .

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy