/////////////////////////

‘Spotlight’ is een reeks interviews waarin we in gesprek gaan met professionals die dankzij The Music Recruiters in contact zijn gekomen met een nieuwe werkgever. Deze keer aan de beurt: Marco Cucco.

Je bent nu Music Producer bij Sizzer. Wat houdt je werk in?

Ik zorg ervoor dat een productie van A tot Z staat. Dat betekent dat ik nadenk over het budget, wie de juiste composers zijn, hoeveel demo’s we gaan afleveren aan de klant, wat de deadlines zijn en meer. Ik ben eigenlijk de project manager en de schakel tussen onze freelance composers en Sizzer zelf. 

Wat trok je aan in werken bij Sizzer?

Sizzer heeft echt een eigen identiteit wat betreft projecten. Ieder project dat ze aannemen past bij hun ‘ziel’ als bedrijf. En die liefde zie je terug in het werk wat we afleveren. Daarnaast is Sizzer een klein bedrijf, met een team waarin iedereen samenwerkt om een project succesvol te maken. Omdat ik zelf composer ben geweest, vind ik het fijn dat ik nu een team heb om mee te sparren en waarmee ik ook op kantoor zit. 

Wat is het tofste dat je hebt meegemaakt in je werk als Music Producer?

Dat was één van mijn eerste projecten, waarin alle partijen iets anders wilden. Na een aantal feedbackrondes hadden we één week om het project af te ronden. Normaal is dat een proces van minimaal twee maanden. Meteen een grote uitdaging en snelle training, waarin ik het vak goed leerde kennen.

Hoe vond je het om te werken met The Music Recruiters?

Als ik Pieter niet had ontmoet, had ik deze baan niet gehad. Ik had eerder in het jaar gesolliciteerd op een andere rol via The Music Recruiters. Dat ben ik niet geworden. Even later belde Pieter me op, en vroeg hij me of ik in deze rol geïnteresseerd was. Het leuke is: ik dacht zelf niet dat ik de juiste skills had om een goede project manager te zijn. Ik kom uit de creatieve kant van muziekmanagement. Pieter herkende die skills wel in me, en toen ik bij Sizzer begon ontdekte ik zelf ook dat ik daar goed in ben.

Wat was voor jou de toegevoegde waarde van werken met een recruiter?

Een recruiter kijkt in vogelvlucht naar jouw vaardigheden en ervaring. They connect the dots! Waar je zelf niet altijd inziet wat de ideale volgende stap is, zien recruiters wat je allemaal in huis hebt en voor welke functie dat geschikt is. 

Wat zijn jouw beste tips voor mensen die graag jouw baan willen uitvoeren in de toekomst?

Bouw aan je expertise. Maar maak dit niet al te specifiek. Zorg ervoor dat je breed inzetbaar bent en ervaring hebt in verschillende onderdelen van jouw vakgebied. Voor mij is dat bijvoorbeeld project management, sound design, sound engineering en composing. 

En: zeg altijd ja! Je bent hier om te leren, en hoeft niet alles meteen perfect te kunnen. Doe je best en probeer het. We zijn geen chirurgen; blijf leren, ontwikkel jezelf en wees niet bang om te falen.

Bio: Marco werkt inmiddels meer dan 10 jaar in advertising. Als freelance composer en sound designer heeft hij uiteenlopende campagnes gemaakt, waarin hij merken helpt om hun waarden in geluid te communiceren. In 2022 startte hij zijn carrière als Music Producer; een rol waarin de ervaring van zijn creatieve freelancewerk perfect tot zijn recht komt en waarin hij nieuwe vaardigheden aanleert. Naast zijn liefde voor muziek is Marco bezig met zijn passie voor ambachtelijk bier. Inmiddels heeft hij zijn eigen brouwerij opgericht in Italië!

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe vacatures en artikelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Geen zorgen, we gaan je niet spammen ;-).

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy