/////////////////////////

‘Spotlight’ is een reeks interviews waarin we in gesprek gaan met professionals die dankzij The Music Recruiters in contact zijn gekomen met een nieuwe werkgever. Deze keer aan de beurt: Ruud de Groot.

Je bent nu Business Developer bij Stager. Wat houdt je werk in?   

In het kort: ik bekijk waar kansen liggen voor Stager. Ik trek nieuwe klanten aan en ga daarvoor op locatie langs. Ik ga vervolgens met ze in gesprek of Stager geschikt is voor hun volledige organisatie. Vaak kennen ze Stager al voor ticketing, maar weten ze niet dat Stager ook marketing, planning, (pre) producties diensten leveren. Dat zorgt dat we vrij sterk in de markt staan.

Wat trok je aan in werken bij Stager?

Het werk is enorm divers. Natuurlijk is er ook kantoorwerk, maar ik ben heel vaak op pad om naar klanten te gaan. En die klanten zijn ook nog eens heel tof: theaters, festivals, popzalen en meer. Je komt echt bij iedereen over de vloer en iedere organisatie is anders.

Daarnaast vind ik het heel belangrijk dat ik achter het product dat ik vermarkt sta. Bij Stager heb ik dat volledig.

Wat is het gaafste dat je mee hebt gemaakt in deze rol?

ADE was heel vet. Je leert op zo’n event in een aantal dagen veel mensen kennen. Hetzelfde geldt voor Eurosonic Noorderslag. Dat is een soort wespennest. Op positieve manier. Je hoort een soort zoemend geluid, de hele tijd. Van mensen die in gesprek zijn met elkaar. Heel gaaf om zoveel mensen te ontmoeten in mooie rollen. Ik heb daarna wel een half uurtje met een noise cancelling koptelefoon op gezeten, ha ha.

Hoe vond je het om te werken met The Music Recruiters?

Heel prettig! Pieter is een aardige gast. Het proces was ook heel soepel. Ik had mezelf via LinkedIn open gezet voor werk. Eerst werd ik door Pieter geselecteerd voor een functie bij Sizzer. Dat vonden we echter allebei niet een goede match. Pieter beloofde bij me terug te komen, en dat gebeurde. Ik ging bij Stager op gesprek, en dat klikte goed.  

Wat voor toegevoegde waarde heeft het werken met een recruiter tijdens een sollicitatieproces? 

Ik wist zelf niet eens dat deze functie openstond. Ik zocht niet naar deze functietitel toen ik een baan zocht. Dat ten eerste! een recruiter kan dus echt helpen met het vinden van een rol waar je zelf niet meteen aan denkt, maar die wel goed bij je wensen en profiel past.

Daarnaast kent Pieter het bedrijf (Stager) goed, en zag daar een match in met wie ik ben. Hij gaf me eigenlijk een duwtje in de goede richting. Ik heb me toen verdiept in Stager en raakte enorm enthousiast. Na het gesprek wist ik zeker dat het een match was.

Wat zijn jouw beste tips voor mensen die graag jouw baan willen uitvoeren in de toekomst? 

Vanuit jezelf moet je een sociaal dier zijn, makkelijk contact kunnen leggen en niet schuw zijn om op mensen af te stappen. Dat vergt zelfvertrouwen en geloof in jezelf. Ik zie het als een ‘fuck it mentaliteit’. Hierdoor neem je zaken ook niet persoonlijk als je een keertje afgewezen wordt. Want ook dat hoort bij deze functie. Daarnaast is het geen 9 tot 17 baantje, bijvoorbeeld als je naar ESNS gaat, of een Reeperbahn Festival dan sta je van ’s ochtends tot soms 3 uur in de nacht aan. Maar dat zijn wel echt hele leuke en belangrijke avonden om contact te leggen met verschillende evenement organisatoren.

Bio: Ruud is 34 jaar oud, en begon zijn eerste stapjes in de muziekindustrie als eigenaar van een platenzaak in Eindhoven. Daarna heeft Ruud jarenlang internationaal gespeeld als gitarist en backing vocalist van Kovacs tot hij besloot tijdens het schrijfproces van het tweede album te stoppen. Ruud woont momenteel in Zaandam en heeft naast zijn werkzaamheden bij Stager ook een eigen bedrijf met 2 vrienden in wijn. In zijn vrije tijd speelt hij graag een rondje golf, tuft hij in z’n oldtimer, bezoekt hij graag muziekfestivals of doet hij hike tochten in de bergen.

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe vacatures en artikelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Geen zorgen, we gaan je niet spammen ;-).

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy