/////////////////////////

‘Spotlight’ is een reeks interviews waarin we in gesprek gaan met professionals die dankzij The Music Recruiters in contact zijn gekomen met een nieuwe werkgever. Deze keer aan de beurt: Will Windridge.

Je bent nu Senior Social Media Manager bij Spinnin’ Records. Wat houdt je werk in?   

Spinnin’ Records is een muzieklabel voor dance en electronic muziek. Aan ons de schone taak om muziek bij het publiek te brengen. Mijn rol daarin is het organisch bereiken van het publiek op social media voor Spinnin’ Records en sublabels van Spinnin’. Dat doe ik tevens als teamlead.

Wat trok je aan in werken bij Spinnin’ Records?

Ik kende Spinnin’ al vanuit mijn persoonlijke liefde voor muziek. Career wise wilde ik verschuiven naar een baan waarin ik veel liefde heb voor wat ik doe, in plaats van iets waar ik alleen erg goed in ben. Die combinatie vond ik in deze rol bij Spinnin’. Passie en interesse en liefde voor muziek, in combinatie met het structureren en creatieve concepten bedenken.

Wat is het gaafste dat je mee hebt gemaakt in deze rol?

Ha! Dat gebeurde meteen in mijn derde week. Zelfs nog voor mijn proeftijd eindigde, dus! Ik werd naar Düsseldorf gestuurd om Instagram-content te schieten voor een indoor festival in een voetbalstadion. Spinnin’ Records had daar een podium met Spinnin’ Sessions. 

Hoe vond je het om te werken met The Music Recruiters?

Heel makkelijk. En helpvol. Pieter (recruiter) is zo eerlijk en we hadden een wederzijds vertrouwen. Ik kon eerlijk delen wat ik zocht, zonder de kans op de baan te verliezen. En Pieter deelde op zijn beurt weer waardevolle informatie die mij geholpen heeft tijdens het proces.

Wat voor toegevoegde waarde heeft het werken met een recruiter tijdens een sollicitatieproces? 

Een recruiter kent de industrie. Sterker nog: ze hebben al gepraat met de mensen waar jij je sollicitatiegesprek mee gaat hebben. Met deze kennis helpen ze je om jezelf zo goed mogelijk te kunnen pitchen en het optimale uit het gesprek te kunnen halen. Ze weten wat het bedrijf wenst en hoe jij je daarbij profileert. Mijn ervaring is dat het proces via een recruiter ook sneller gaat.

Wat zijn jouw beste tips voor mensen die graag jouw baan willen uitvoeren in de toekomst? 

Het belangrijkste is om eerlijk te zijn richting jezelf. Het doel is dan niet per se een specifieke rol bij een bepaald bedrijf. Mensen vallen tijdens een sollicitatiegesprek weleens terug in het verheerlijken van eigen skills of toegeven aan zaken waar je niet altijd passie voor hebt. Focus niet op een baan, maar op wat jij wilt én niet wilt.

Will is 28 jaar oud, Brits en woont sinds 2019 in Nederland. Hij heeft in veel industrieën gewerkt, van B2B scale-ups tot dating apps, en is oorspronkelijk via reclame in de muziek terecht gekomen, maar toen hij eenmaal in die industrie zat heeft hij nooit meer omgekeken. Will woont in Amsterdam, en in zijn vrije tijd geniet hij van fitness, film, en zoals de meeste millennials in marketing koestert hij een ongezonde relatie met Instagram.

Wil je altijd op de hoogte blijven van onze nieuwe vacatures en artikelen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Geen zorgen, we gaan je niet spammen ;-).

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy