/////////////////////////

Leuk dat je er bent! Weet je eigenlijk wel wie The Music Recruiters een succes maken? Nee? Dan is het je lucky day vandaag. Eén voor één stellen de toppers van TMR zich aan je voor. Als eerste aan de beurt: recruiter Rajko.

Naam: Rajko Acimovic
Functie: Recruiter
LinkedIn

Waar ben je het meest enthousiast over op dit moment in je leven?

Er zijn enorm veel aspecten in mijn leven waar ik momenteel enthousiast over ben. Maar als ik mij specificeer op mijn carrière zou ik wel zeggen: de groei die ik meemaak als music professional. Afgelopen jaar heeft Pieter Wolter (founder van The Music Recruiters) mij de tools gegeven om te groeien als (music) recruiter en leer ik enorm veel van de business achter de muziekwereld. Naast mijn werk bij The Music Recruiters heb ik ook mijn eigen dance evenementenbureau genaamd ‘OpHetSchoolplein’ en ik denk dat we de komende periode een mooie groei gaan meemaken binnen de Randstad. Deze twee onderdelen vormen mij enorm als music professional en daar haal ik veel voldoening uit.

Wat wekte je interesse in de muziekindustrie op?

Mijn eerste festival (Amsterdam Open Air) was een eyeopener voor mij. Nu zou ik er niet zo snel meer naartoe gaan, maar destijds was het echt vet. Dit wilde ik ook gaan organiseren en zodoende ben ik 7 jaar later, samen met mijn team (ofwel mijn lieve vrienden), veel evenementen verder. Met een deel van de opbrengst hebben we verschillende goede doelen gesteund. Zo zijn we bijvoorbeeld naar Polen gereden met DCAU om weeskinderen uit Kiev op te halen en naar een veilige plek in Nederland te brengen. De combinatie van muziek, speelse evenementen en iets waardevols achterlaten voor de volgende generaties is een onbeschrijfelijk gevoel.

Wie is tot nu toe je favoriete project en waarom?

Ik vind alle opdrachtgevers en projecten waar we voor werken leuk, maar als ik een project moet kiezen zou dat de Marketing Manager functie bij GEALive (Sony Music) zijn. De reden hiervoor is dat ik ze zelf heb gecontacteerd toen ik een vacature voorbij zag komen. Daarnaast spreken de enorme live producties met bijvoorbeeld Our Planet mij enorm aan. Deze hele procedure was leuk, leerzaam en we hebben in een korte periode een tevreden klant erbij.

Wat is het leukste wat je tot nu toe hebt meegemaakt bij The Music Recruiters?

In de tweede maand bij The Music Recruiters werd ADE georganiseerd. Tijdens deze week heb ik op kantoor geslapen, zodat ik dicht bij de netwerkborrels en evenementen was. Ik woon zelf namelijk in Leiden. Op ADE heb ik veel interessante mensen leren kennen, leuke gesprekken gevoerd en natuurlijk een paar evenementen bijgewoond. Kortom; weinig geslapen, veel gelachen :-).

Wat is 1 ding dat mensen nog niet van je weten?

Vrienden van me weten dit wel, maar ik hou enorm van dansen en dan voornamelijk gericht op Popping & Locking. Iets wat altijd nog in mijn achterhoofd zit om verder te ontwikkelen.

Wat is onmisbaar in je leven?

Mijn vrienden, familie en vriendin.

Wat is jouw ‘morning routine’?

Het is niet de beste routine, maar ik zet altijd 2 wekkers zodat ik niet meteen hoef op te staan. Vervolgens ga ik douchen, maak ik een fruit shake, poets ik mijn tanden en ga ik naar werk. Niet heel bijzonder ;-).

Deel eens je favoriete gig of all time:

Mijn eigen set! Met mijn beste vriendin ISA SOFI B2B in club Wibar. We draaiden voor de eerste keer samen in een uitverkochte club op peak time terwijl het 30 graden was. Ondanks de hitte heb ik publiek niet vaak zo los zien gaan. Het is ook nog eens opgenomen, dus geniet ervan!

En last but not least: wat vind je het tofst aan recruiter zijn? 

De verschillende soorten mensen die ik spreek binnen de muzieksector en het blij maken van zowel de kandidaat met een nieuwe uitdaging als de klant met een nieuwe versterking binnen hun team. Zo hebben Pieter en ik bij zowel Spinnin’ Records als ACE Agency meerdere plaatsingen gedaan en krijgen we de terugkoppeling dat het team goed functioneert. Dit betekent dat Pieter en ik ons werk goed hebben uitgevoerd en dat geeft een voldaan gevoel!

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy