/////////////////////////

Leuk dat je er bent! Het rocken van een recruitmentbureau gebeurt natuurlijk niet zomaar. Dat kan alleen met rocksterren van medewerkers. En die gaan we stuk voor stuk aan je voorstellen. Nu aan de beurt: Pieter Wolter.

Naam: Pieter Wolter
Functie: Founder & Consultant bij The Music Recruiters en Thirty-Three
LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/pieterwolter/

Waar ben je het meest enthousiast over op dit moment in je leven?

Sowieso mijn teckel Lemmy.

Waarom startte je The Music Recruiters op?

Oef… heb je even ;-)? De korte versie is dat ik in 2018 zelf al geruime tijd in de muziekindustrie werkte (bij Sena en later bij een muziekproductie agency) en op zoek was naar een nieuwe baan in de sector. Ik merkte dat de muzieksector behoorlijk gesloten kan zijn en dat er nog geen werving- en selectiebureaus of headhunters waren met een volledige focus op deze sector. Ik zag hier dus een kans liggen, heb onderzoek gedaan, en uiteindelijk de knoop doorgehakt. Ik dacht: dit kan ik en dit wíl ik. Gaandeweg kreeg ik meer ideeën over hoe we ons als merk wilden positioneren en hoe we in contact konden komen met de beste mensen. Uiteindelijk willen we bijdragen aan de verdere professionalisering van de sector op het gebied van de werving van talent en de cross-sectorale bemiddeling van specialisten. Ik ben destijds alleen gestart en inmiddels zijn we met een team van 4 mensen. 

Wat wekte je interesse in muziek en de muziekindustrie op?

Mijn passie voor muziek is rond mijn 11de ontstaan. Dit was rond het jaar 2000. Denk Eminem, OutKast, The Black Eyed Peas, maar ook Limp Bizkit, Papa Roach, Linkin’ Park en andere Nu-metal bands. Ik kreeg voor mijn 11de verjaardag een singletje van Limp Bizkit cadeau van een vriendje uit de buurt en ik was meteen hooked. Die herrie, heerlijk! Mijn neef bleek een kast vol Cd’s te hebben staan met werk van bands als Rage Against The Machine, Machinehead, Mudvayne, Metallica en natuurlijk ook Nirvana, The Smashing Pumpkins en alle andere bekende grunge-helden uit de jaren 90 en ik kon niet stoppen met luisteren.

Mijn eerste gitaar kreeg ik rond mijn 13de en ik ben nooit gestopt met spelen. Zo ben ik uiteindelijk ook in Zitakula terecht gekomen, waar ik 8 jaar lang in gespeeld heb en veel mee opgetreden heb in binnen- en buitenland. Op Noorderslag (waar we in 2016 optraden) heb ik Markus Bos, de directeur van Sena, ontmoet. Zo ben ik uiteindelijk aan de zakelijke kant van de muziekindustrie terecht gekomen, waar ik mij meteen als een vis in het water voelde. 

Favoriete gig of all time: 

Dat was Rage Against the Machine op Pinkpop in 2008. Tijdens mijn middelbareschooltijd speelde ik in een ‘RATM’ coverbandje en ben altijd groot fan geweest van hun grooves en energie. Op Pinkpop zag ik ze voor het eerst live (ze waren in geen decennium in Nederland geweest), dit was een paar weken nadat ik geslaagd was voor het VWO. Dit was echt de meest energieke show die ooit heb meegemaakt, van zowel een band als het publiek. 

Welke klant is tot nu toe je grootste succesverhaal en waarom?

Ik vind het lastig om er één klant uit te lichten, omdat ik met trots voor ons gehele klantportfolio werk. Waar ik uiteraard trots op ben is om te zien hoe een klantrelatie zich snel kan ontwikkelen als eenmaal duidelijk is wat de toegevoegde waarde is van een werving-en-selectiebureau. Op deze manier hebben wij bij één van onze opdrachtgevers 5 mensen bemiddeld binnen 6 maanden terwijl de functies daarvoor lange tijd onvervuld waren. Daar ben ik trots op. 

Wat is 1 ding dat mensen nog niet van je weten?

Hoe transparant The Music Recruiters ook mag zijn in haar werkwijze, ik hul me persoonlijk graag in mysterie… Geintje. Ik denk dat mijn liefde voor motoren en motorrijden nog niet bij iedereen bekend is. Het wil mensen ook nog wel eens verrassen dat ik graag naar de allerzwaarste metal luister en hier altijd enorm veel energie van krijg. 

Wat is onmisbaar in je leven?

Muziek, sport, reizen, nieuwe dingen leren en mensen leren kennen. 

Wat vind je het tofst aan ondernemer zijn?

Heel cliché, maar dat is waarschijnlijk de vrijheid. De realiteit is dat je vaak harder en langer werkt dan bij de meeste banen in loondienst het geval zou zijn, maar het idee dat je zelf de controle hebt over je toekomst voelt voor mij als heel waardevol. Ook leuk is dat zeker in de beginfase het werk enorm divers is en je invloed hebt op de vorming van alle processen binnen je bedrijf. Je kunt dingen echt inrichten zoals je zelf wil, of je laten adviseren door mensen die je hoog hebt zitten. 

Vertel even over Lemmy, we zijn nieuwsgierig.

Lemmy is vernoemd naar Lemmy Kilmister, de legendarische zanger van Motörhead. Ze hebben wel wat van elkaar weg, toch? Lemmy is nu 3 jaar oud en kan vervaarlijk brullen, net als zijn naamgenoot, maar is ook de ideale buddy voor een lange boswandeling of om lekker uit te rusten. 

Wat is je grootste tip aan ondernemers in spe?

Ik onderneem nog niet zo ontzettend lang, maar wat mij erg geholpen heeft, is om voldoende focus aan te brengen binnen mijn werkgebied, services en ambities. Zorg dus dat je je waardepropositie goed bepaalt en je product of service eerst voldoende ontwikkelt voordat je andere dingen gaat aanbieden, of je spectrum gaat verbreden. Uiteindelijk zorgt een ondernemer voor het oplossen van een ‘probleem’ bij een consument, of een b2b business partner. Als je goed wordt in wat je aanbiedt (wat ontstaat door die specifieke focus) dan blijven klanten terugkomen, omdat je hun probleem daadwerkelijk oplost. Zij spreiden vervolgens het woord voor jou. 

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy