/////////////////////////

Ben je van plan om binnenkort te solliciteren naar een baan in de muziek, media of entertainment? Lees dan onze beste tips en trucs van The Music Recruiters oprichter en recruiter Pieter voor het rocken van je cv.
  1. Structuur en lengte. Recruiters en hiring managers zien dagelijks veel cv’s. Een gestructureerd cv met rubrieken over je opleiding, ervaring, vrijwilligerswerk (als je dat hebt) en specifieke muziekgerelateerde vaardigheden/ervaring maakt het beoordelen van je cv een stuk eenvoudiger. Vergeet niet je meest recente ervaring bovenaan te vermelden en beschrijf je verantwoordelijkheden (en resultaten) binnen elke functie. Voor junior tot medior kandidaten zou een one pager voldoende moeten zijn. Ben je senior of hoger? Houd het bij maximaal twee pagina’s.

Algemene vuistregel: vraag jezelf af welke informatie je op een cv zou willen zien als je het cv in een paar minuten zou moeten beoordelen voor de rol waarop je solliciteert.

  1. Pas je cv aan voor elke nieuwe rol waarop je solliciteert. Denk je dat je goed past bij de rol waarop je solliciteert? Zorg ervoor dat de persoon die je cv leest hetzelfde idee krijgt. Pas je cv een beetje aan om dat voor elkaar te krijgen. Bijvoorbeeld: solliciteer je naar een functie waarin budgetbeheer en financiën een grote rol spelen en heb je daar ervaring mee opgedaan in je rol als – laten we zeggen – projectmanager? Zorg ervoor dat dit duidelijk in je cv staat en geef dit voorrang boven andere vaardigheden die je in dezelfde functie hebt opgedaan en die misschien minder belangrijk zijn voor de functie waarop je nu solliciteert.
  1. Ontwerp je cv. Vergeet niet om naast de inhoud van je cv ook een vlekkeloos ontwerp te maken. Dit geldt ook voor hoe je jezelf als professional presenteert. Je motivatie en ervaring/opleiding zijn natuurlijk altijd leidend, maar een cv dat goed ‘verzorgd’ is en je persoonlijkheid als professional laat zien, doet echt veel. Ben je van plan te solliciteren bij een groot bedrijf waar bots misschien eerst je cv scannen? Zorg er dan voor dat je cv geschikt is voor een applicant tracking system.
  1. Portfolio? Solliciteer je naar een creatieve of conceptuele rol? Vergeet dan niet een (online) portfolio aan te maken met voorbeelden van je werk. Recruiters willen altijd graag zien wat je kunt en of dat past bij de functieomschrijving en het vereiste niveau. Tip: een groot zip-bestand of een downloadlink naar een filesharingpagina is een beetje een kat in een zak. Zorg ervoor dat je portfolio gemakkelijk toegankelijk is als PDF of webpagina.
  1. Professionele foto. Recruiters zijn er als groep nog niet helemaal uit of een foto op je cv moet staan of niet. Er is dus niet echt een ‘goed’ antwoord. Ga op je gevoel af, maar als je besluit een foto toe te voegen, zorg er dan voor dat deze respectabel is. We begrijpen dat je als grote muziekfan graag naar festivals gaat, maar een foto met vijf biertjes in de hand en een licht getoast voorhoofd is misschien niet de eerste indruk die je wilt maken bij je mogelijke toekomstige werkgever, toch?
  1. Muzikale ervaring vereist? Ben je nog niet werkzaam in de muziekwereld, maar wil je dat wel graag omdat je met je passie aan de slag wilt? Dat snappen we. In feite hebben veel mensen die in de muziek werken precies dat bereikt. Het is belangrijk om te beseffen dat elk van deze mensen bijdraagt aan een (commerciële) industrie met elk hun eigen talenten en vaardigheden. Professionele ervaring en talent staan daarom altijd voorop, dus zorg ervoor dat je met je persoonlijke eigenschappen en expertise kunt overbrengen wat je kunt bijdragen aan het bedrijf waar je solliciteert.
  1. LinkedIn. LinkedIn speelt en blijft een grote rol spelen als sociaal medium om werknemers en werkgevers met elkaar in contact te brengen en voor hen om je wederzijdse connecties en online aanwezigheid te bekijken. Zit je op LinkedIn? Zorg ervoor dat je je profiellink toevoegt aan je cv en controleer of de informatie op je profiel up-to-date is (en overeenkomt met je cv!).

Wil je op de hoogte blijven? Volg ons op Instagram Instagram (@themusicrecruiters), Facebook en LinkedIn.

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy