/////////////////////////

Persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling blijven belangrijk in een weerbarstige cultuur. Voor het vinden van de ideale baan binnen de muziek moet je samenwerken. Vanaf 1 okober werken Media Movers en The Music Recruiters samen met elkaar om jou nog beter te kunnen begeleiden.

Eigenaar en directeur Tom Klinker vertelt iets meer:

Kun je wat meer vertellen over je achtergrond? Wie is Tom Klinker?

Tom Klinker

‘Ik denk dat drie woorden mij typeren: positief, ondernemend en motiverend. Communicatievraagstukken hebben me altijd geïntrigeerd. Als afgestudeerd product and business developer ben ik bij diverse organisaties werkzaam geweest. (Vaak lag de focus op de strategische marketing van een organisatie.) Na een wereldreis met Indonesië als favoriete land ben ik gestart als ondernemer. Ik werd mede- eigenaar van een organisatie die was gefocust op de ontwikkeling van hoog- opgeleide young professionals. Ik ben daar gespecialiseerd geraakt in gespreksvaardigheden, feedback, non-verbale en verbale communicatie.

Naast individuele begeleiding geef ik ook trainingen en workshops op dit gebied. Ik ben me gaan verdiepen in de ontwikkeling van teams en na verschillende opleidingen ook teamcoach geworden.

Sinds april 2020 ben je de nieuwe eigenaar van Media Movers. Wat doet Media Movers en wat zijn jouw plannen met de organisatie?

Media Movers is van origine een gespecialiseerd loopbaanbureau. We zijn het enige bureau in Nederland dat specifiek is gericht op mensen die werken bij media en uitgeverijen. Onze coaches hebben zelf een achtergrond in de media, bijvoorbeeld als journalist of HR-adviseur. Wij kennen deze dynamische, soms ook harde wereld dus van binnenuit en we weten wat er leeft. In coronatijd staan veel banen bijvoorbeeld onder druk, zeker van freelancers. Dat veroorzaakt veel onrust en stress bij mensen die thuis of op redacties werken. Voor jouw doelgroep zal dat herkenbaar zijn.’

Tegelijkertijd merken we dat er ook behoefte is aan persoonlijke ontwikkeling en teamontwikkeling. Hoe blijf je bijvoorbeeld betrokken als je niet of nauwelijks naar je werk kunt komen? Hoe blijf je vol zelfvertrouwen als je niet of nauwelijks prestatiefeedback krijgt? Mediaorganisaties kunnen nog veel doen aan vastgeroeste (sub)culturen die in de loop der tijd zijn ontstaan en die niet helpen bij de ontwikkeling van een professional of team. Wanneer er niet gekeken wordt hoe de cultuur aangepakt kan worden en hoe je als team en individu weerbaar en veerkrachtig genoeg blijft verliest de organisatie potentieel.

Wij als Media Movers zijn de externe partij die als partner optreedt bij ontwikkelvragen. Ik geloof ook dat we steeds meer de partij zijn die de organisatie kent en op basis van vertrouwen en expertise zowel de medewerkers als de organisatie sterker en gezonder maken. We begeleiden bijvoorbeeld mensen die een tijd uit de running zijn geweest door een burn-out. Door samen te werken aan hun zelfvertrouwen, adviezen te geven over stressmanagement en te onderzoeken hoe ze verder willen in hun werk, kunnen ze weer vol energie verder. De geboekte effecten en resultaten zijn zichtbaar op meerdere fronten, zoals het  verzuimpercentage, productiviteit en werkgeluk als ook op de beweging en groei van de organisatie.

Media Movers specialiseert zich in de mediasector. Hoe helpen jullie professionals uit de mediasector bij loopbaanvragen en bij persoonlijke ontwikkeling?

Bij loopbaanontwikkeling zijn we gericht op korte en krachtige trajecten waarbij we kijken naar de kwaliteiten en ambities van de kandidaat. Uiteraard werken we op maat, maar we gaan daarin nog een stap verder. We kijken vooruit en denken mee met de kandidaat. Omdat we de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt goed volgen, weten we ook waar de kansen liggen. We beschikken over een groot netwerk, zowel binnen als buiten de media, en hebben een hoog plaatsingspercentage als het gaat om outplacement.  Loopbaantrajecten hoeven niet altijd te gaan over een nieuwe baan. We ondersteunen en adviseren ook bij de stappen die je kan maken in je huidige baan.

Persoonlijke ontwikkeling krijgt gelukkig steeds meer aandacht bij Mediaorganisaties. We vergroten de weerbaarheid, zijn verbonden en ondersteunen waar nodig. Uiteraard kunnen we soms intensief met elkaar aan de slag wanneer er een thema speelt dat belemmerend werkt. Maar we zijn ook de partij waar je kort terecht kunt door middel van onze flitscoachgesprekken. Deze gesprekken zijn vertrouwelijk, onafhankelijk en vinden online of op een externe locatie plaats. Jouw gevoel van veiligheid en vertrouwen staat voorop. Thema’s die we nu vaak tegenkomen zijn: zelfvertrouwen, grenzen aangeven, werk/privé balans en issues met leidinggevenden.

Hoe zou Media Movers professionals in de muziek- en entertainmentindustrie kunnen begeleiden op dit gebied? Zie je ook kansen om bijvoorbeeld artiesten te begeleiden op dit vlak?

Dat doen we nu ook al, bijvoorbeeld dj’s, presentatoren, cameramensen en audiovisuele technici. Veel mensen in deze sector zijn freelancer, dus zal het vaak gaan over ondernemerschap: hoe kom je aan opdrachten, hoe zorg je voor een goede band met je opdrachtgevers, hoe profileer je je, zowel online als face-to-face, hoe onderhandel je over een goed tarief? Allemaal thema’s waar wij advies over kunnen geven. Een realistische vraag kan ook zijn: wat kun je naast muziek en entertainment voor werk doen om een financiële basis te hebben in deze onzekere tijden? Wij hebben een bandleider begeleid die daar nu twee banen naast heeft.

Bij persoonlijke ontwikkeling is het van belang te kijken naar waar iemand zich in wil ontwikkelen of waar hij/zij tegenaan loopt. We zien veel burn-out gerelateerde klachten, dus zeker ook op dat vlak is winst te behalen.

Ook artiesten hebben te maken met prestatiedruk. De een kan daar beter mee omgaan dan de ander. Soms wordt gezegd dat die ´stress’ erbij hoort en je beter kunt stoppen wanneer je die niet aankan. Daar gaan mijn haren recht van overeind staan. Wanneer iemand minder weerbaar is voor een weerbarstige cultuur dan maakt dat hem/haar nog niet minder geschikt. Ook mensen die in de spotlights staan zijn gewoon mensen en soms wordt dat nog wel eens vergeten.

Media Movers en The Music Recruiters zijn vanaf oktober 2020 strategische partners in de sector. De bedrijven ondersteunen elkaar bij vraagstukken op het snijvlak van recruitment, persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling. 

https://media-movers.nl/

The Music Recruiters
IJsbaanpad 2
1076 CV Amsterdam
+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com

Privacy policy