Job Advertising & Recruitment

The Music Recruiters is een gespecialiseerd recruitment- en executive search bureau. Wij matchen (interim) professionals met brands in de muziek, media en entertainment-sector. Van brand partnerships manager tot aan tour manager en van A&R manager tot aan financieel medewerker of marketing specialist: wij maken de beste match.

Job Advertising

Wel gebruik maken van ons netwerk, maar (nog) geen hulp nodig bij de werving & selectie? Plaats je vacature al vanaf €95,- op de mediakanalen van The Music Recruiters en kom in contact met ons netwerk!

Meer informatie

Werving & Selectie

Via onze werving- en selectie services komt jouw organisatie het snelst in contact met de beste professionals. Wij nemen het (tijdrovende) sollicitatieproces uit handen en zorgen dat je door onze efficiënte combinatie van werving en headhunting in contact komt met zowel actief als latent zoekende kandidaten. 

Meer Informatie

Executive Search

Staat je organisatie op het punt om een strategische (senior) positie te vervullen en ben je op zoek naar een inhoudelijke sparring partner met specifieke kennis van de markt? Of staat discretie voorop bij de invulling van een (complexe) vacature? Overweeg dan onze executive search services.

Meer informatie


JOB ADVERTISING

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS

The Music Recruiters biedt een gespecialiseerd platform voor recruitment in de Nederlandse muziek, media en entertainment industrie. Door middel van ‘Job Advertising’ bieden wij de mogelijkheid om te adverteren op onze kanalen zonder dat wij een werving- en selectietraject opzetten. Reacties komen rechtstreeks binnen bij de adverteerder.  

De professionals die wij via onze mediakanalen bereiken zijn reeds werkzaam in de muziek- entertainment of creatieve, of willen in deze sectoren gaan werken.

Een impressie van ons bereik:

Website: +/- 3.000 unieke bezoekers per maand
Instagram: +/- 2.400 followers
LinkedIn: +/- 1.800 followers

Wie gingen je voor? Een willekeurige greep uit onze klanten die gebruik maakten van Job Advertising: ESNSMuziekgebouw aan ‘T IJV2 RecordsGrey MenFriendly FireBitbird, Mixmash Records, Next Era Publishing, en vele anderen

 

 

KOSTEN

VACATURES

  • Vacature één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 105,-

* Uitgelichte vacature op de homepage: + € 30,-
* Verlenging vacature met één maand: + € 45,- 

STAGES

  • Stage één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 95,-

* Uitgelichte stage op de homepage: + € 30,
* Verlenging vacature met één maand: + € 30,-

Alle prijzen zijn ex 21% BTW

HOE PLAATS IK EEN VACATURE?

Om een advertentie te plaatsen hebben wij wat meer informatie nodig over het bedrijf en de functie. Klik op de button ‘plaats een vacature’, vul het formulier in met de gevraagde gegevens en wij zorgen dat de advertentie binnen twee werkdagen online staat! Je kunt de vacaturetekst en het bedrijfslogo ook mailen naar info@themusicrecruiters.com.

WERVING & SELECTIE

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS

Als specialisten in de muziek, media en entertainmentindustrie spreken wij dezelfde taal als onze opdrachtgevers en onze kandidaten. Met onze ervaring in de muziek-, entertainment- en creatieve industrie hoef je ons niet uit te leggen wat een Product Manager, Brand Partnerships Manager, Content Producer, A&R Manager, of In-House Composer doet. Wij weten wat deze functies inhouden en brengen je in contact met de kandidaat die de X-factor heeft.

Een paar redenen om met ons te werken:

  • Besparing van tijd Wij nemen het – tijdrovende – werving- en selectieproces uit handen en zorgen dat de opdrachtgever direct het gesprek aan kan gaan met gekwalificeerde kandidaten. Dit bespaart de opdrachtgever veel tijd.
  • Onafhankelijke selectie Omdat wij als een neutrale gesprekspartner fungeren kunnen wij goed inschatten wat de functie-inhoudelijke en persoonlijke ambities van een kandidaat zijn. Alleen de kandidaten die het beste aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever worden voorgesteld. Wij stellen kandidaten altijd uitgebreid voor, inclusief een profielschets, eventuele aandachtspunten en een salarisindicatie.
  • Headhunting Wij bereiken niet alleen actief werkzoekenden, maar weten ook kandidaten te bereiken die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan (de passief werkzoekenden). Via ons netwerk van ambassadeurs, onze eigen database en web-based recruitment, gaan we door middel van headhunting op zoek naar kandidaten waar de opdrachtgever anders niet mee in contact was gekomen. Wij brengen deze kandidaten aan boord.
  • Netwerk Om ons eigen grote netwerk van gekwalificeerde professionals verder te versterken hebben wij ons netwerk uitgebreid door een partnership met AMACOM aan te gaan. AMACOM is de Nederlandse marktleider op het gebied van recruitment voor agencies in de marketing & advertising sector. Wij geloven sterk in kruisbestuiving tussen sectoren en in de inhoudelijke en strategische waarde die cross-sector ervaring kan toevoegen aan een organisatie.

Een greep uit de opdrachtgevers waar wij recentelijk met succes kandidaten bemiddeld hebben: Believe Music (DE), Massive Music, Warner Music, Spinnin’ Records, QmusicSena en BMG Production Music

VOORWAARDEN

Dienstverband

The Music Recruiters hanteert een plaatsingsfee van 20-25% over verschillende looncomponenten, waaronder het bruto jaarsalaris. De retained fee wordt via verschillende vooraf afgesproken milestones in rekening gebracht.

Wij bieden zowel niet-exclusieve, als exclusieve wervingstrajecten aan. In bepaalde gevallen werken wij uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode zodat wij doelgericht aan opdrachten kunnen werken en de slagingskans aanzienlijk kunnen vergroten.

Wij gaan altijd tot het uiterste gaan om onze opdrachtgevers in contact te brengen met een geschikte kandidaat. Ook hanteren wij een garantieregeling om de kwaliteit van de door ons bemiddelde kandidaten te garanderen. 

Interim/freelance

Voor de bemiddeling van interim/freelance kandidaten hanteren wij een recruitment fee van 20-25% over het maandelijkse bruto factuurbedrag van de bemiddelde kandidaat. The Music Recruiters en de bemiddelde freelancer brengen maandelijks zelfstandig hun kosten in rekening.

ONS PROCES

Intake/discussie/analyse
Een succesvolle samenwerking begint met een goede intake. Bij voorkeur komen wij langs voor een kennismaking op kantoor om een gevoel te krijgen bij de cultuur. Ook gaan we in gesprek over de functie-eisen, de gewenste senioriteit en de juiste cultural-fit zodat wij een passend functieprofiel kunnen opstellen.

Start mediacampagne & search
In overleg met de opdrachtgever zetten wij een selectie in van gespecialiseerde mediakanalen om de vacature bekend te maken. Daarnaast starten wij een filesearch, raadplegen wij ons (online) netwerk en gaan wij actief, doelgericht en persoonlijk op zoek via headhunting

Interviews
Wij nodigen potentiële kandidaten altijd uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, of voor een videocall. Tijdens dit gesprek komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat zijn/haar ambities zijn. Dit doen wij op een objectieve manier om erachter te komen of er een echte match is met de functie die we invullen. 

Tijdens de procedure
Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij de gesprekken en de salarisonderhandelingen. Wij denken actief mee tijdens de zoektocht en sturen bij waar nodig. Wij werken gedurende het hele traject op een intensieve manier samen met onze opdrachtgevers.

Plaatsing- & kwaliteitsgarantie
Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben blijven wij in contact. Mocht een kandidaat onverhoopt zijn/haar proeftermijn niet succesvol doorlopen, dan geldt onze garantieregeling. 

EXECUTIVE SEARCH

Op zoek naar een schaars profiel, een senior, of directielevel professional? Of ligt het adverteren van een (toekomstige) vacature gevoelig? Overweeg dan een exclusieve search naar de beste kandidaat. 

Met onze Executive Search services richten wij ons op de actieve search naar professionals op senior niveau en hoger. Bij deze dienst staat een actieve search – headhunting – centraal en wordt er meestal met een shortlist gewerkt van uiterst nauwkeurig geselecteerde kandidaten.

De selectie van professionals op dit niveau vereist een zorgvuldige en discrete aanpak en vraagt naast een groot netwerk om een geïnformeerde gesprekspartner. Door onze uitgebreide marktkennis en sectorspecifieke ervaring kunnen wij op strategisch en inhoudelijk niveau waarde toevoegen aan de zoektocht naar de juiste senior professional voor uw organisatie.

Voor Executive Search hanteert The Music Recruiters een plaatsingsfee van 22-25% over verschillende looncomponenten, waaronder het bruto jaarsalaris. De retained fee wordt via verschillende vooraf afgesproken milestones in rekening gebracht.

Via onze partners kunnen wij de opdrachtgever ook begeleiden bij eventuele coachingstrajecten en begaafdheids-, drijfveren en competentie-analyses. 

Zoekopdracht opstarten of meer informatie?

Neem contact op met Pieter Wolter via pieter@themusicrecruiters.com of bel +31(0)652360166 voor meer informatie.

Meer Informatie?

Pieter Wolter

Pieter Wolter

Founder / Recruiter

+31 (0) 652 360 166
pieter@themusicrecruiters.com

CONTACT

+31 (0)20 845 6552
info[at]themusicrecruiters.com
Ertskade 192, 1019 BB
Amsterdam, The Netherlands

Privacy Policy