Onze services

The Music Recruiters brengt brands in de muziek, media en entertainment in contact met de beste professionals. Wij zijn actief voor de meeste departementen en functies. Van (senior) brand partnerships manager tot aan tour manager en van A&R manager tot aan financieel medewerker of marketing specialist: we hire talents who rock their business.

Job Advertising

Wil je in contact komen met ons netwerk, maar heb je (nog) geen interesse in een uitgebreide wervingsprocedure of search? Maak onze mediakanalen onderdeel van jouw wervingsstrategie en plaats direct je vacature online.

Meer informatie

Werving & Selectie

Met onze werving- en selectie services komt jouw organisatie snel in contact met de beste professionals. We nemen het tijdrovende sollicitatieproces uit handen zodat jij je kunt richten op de kernactiviteiten van jouw business. Door onze efficiënte combinatie van werving en actieve search zorgen we dat je in contact komt met zowel actief zoekende kandidaten als latent zoekend talent.

Meer Informatie

Executive Search

Streeft jouw organisatie ernaar om een senior positie in te vullen en wil je hulp inschakelen van een bemiddelaar met unieke kennis van de sector? Heb je een vacature die een internationale en/of tailor made aanpak vereist? Of opereer je liever onder de radar? Overweeg dan onze Professional & Executive Search services.

Meer informatie

JOB ADVERTISING

ALGEMEEN

The Music Recruiters biedt naast werving en selectie en executive search ook de mogelijkheid om onze mediakanalen deel uit te laten maken van de wervingsstrategie van jouw organisatie.

Door gebruik te maken van ‘Job Advertising’ plaatsen wij een vacature op onze kanalen zonder dat er een wervingstraject opgezet wordt. Reacties komen rechtstreeks binnen bij de adverteerder op het opgegeven emailadres. Wij verzamelen deze data niet. 

De professionals die wij via onze mediakanalen bereiken zijn reeds werkzaam in de muziek- entertainment of creatieve, of willen in deze sectoren gaan werken.

Een impressie van ons bereik:

Website: +/- 3.000 unieke bezoekers per maand
Instagram: +/- 2.400 followers
LinkedIn: +/- 2.000 followers

Wie gingen je voor? Een willekeurige greep uit onze klanten die gebruik maakten van Job Advertising: ESNSMuziekgebouw aan ‘T IJV2 RecordsGrey MenFriendly FireBitbird, Mixmash Records, Next Era Publishing, en vele anderen

 

 

KOSTEN

VACATURES

  • Vacature één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 150,-

* Verlenging vacature met één maand: + € 45,- 

Alle prijzen zijn exclusief 21% BTW.

HOE PLAATS IK EEN VACATURE?

Om een advertentie te plaatsen hebben wij wat meer informatie nodig over het bedrijf en de functie. Klik op de button ‘plaats een vacature’, vul het formulier in met de gevraagde gegevens en wij zorgen dat de advertentie binnen 24 uur online staat.

Je kunt de vacaturetekst en het bedrijfslogo ook mailen naar info@themusicrecruiters.com.

WERVING & SELECTIE

WERVING & SELECTIE

Met onze werving & selectie services bieden wij toegang tot unieke expertise en een hoogwaardig netwerk. Wij helpen bij het invullen van vacatures binnen jouw organisatie. 

Als sectorspecialst ondersteunen wij opdrachtgevers altijd op de meest professionele, duurzame en doelgerichte manier. We kennen de jongste ontwikkelingen in de markt en weten precies wat van belang is voor jouw organisatie. We brengen je in contact met de beste professionals die de vacature naar nét dat hogere niveau kunnen tillen.

Ons belangrijkste doel is om de opdrachtgever te ontzorgen. Wij nemen zoveel mogelijk werk uit handen en zorgen ervoor dat jij zo snel mogelijk aan tafel zit met de beste kandidaten. Samenwerken met The Music Recruiters betekent dat grondigheid, kwaliteit en een tuned-in aanpak voorop staan. We verdiepen ons altijd in de strategie, de cultuur en het DNA van onze opdrachtgevers. Zo maken we iedere keer een unieke match die past bij jouw organisatie.

Waarom The Music Recruiters?

  • Expertise: Wij houden ons dagelijks bezig met het werven, selecteren en spreken van kandidaten uit de sector. Wij weten wat er speelt en spreken dezelfde taal. 
  • Netwerk: Ons netwerk bestaat uit gespecialiseerde medior – senior level professionals binnen de meeste departementen (marketing, music production, finance, etc.) van de sectoren waarin we actief zijn.
  • Search: Voor veel projecten is active search een essentieel onderdeel van hoe wij werken. Zo boeken we de beste resultaten. 
  • Besparing van tijd: We nemen desgevraagd het – vaak tijdrovende – werving- en selectieproces uit handen en besparen zo jouw kostbare tijd.
  • Onafhankelijke selectie: We fungeren altijd als neutrale gesprekspartner en stellen kandidaten uitgebreid voor (inclusief profielschets, salaris, aandachtspunten, e.d.). Het ‘schuiven van cv’s’s is bij ons niet aan de orde. 
  • Internationaal: Ons werk eindigt niet bij de Nederlandse grens. Indien nodig gaan we in het buitenland op zoek naar de juiste kandidaat. Zo komen we altijd in contact met de beste specialisten in jouw sector. 
  • Diversiteit & Inclusiviteit: Diversiteit is voor ons een speerpunt. We zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat gelijke kansen moet hebben, en we passen deze visie dagelijks toe in al onze werkzaamheden.

Een greep uit de opdrachtgevers waar wij recentelijk met succes kandidaten bemiddeld hebben: Believe Music (DE), MassiveMusic, Warner Music, Spinnin’ Records, QmusicSena en Amsterdams Fonds voor de Kunst.

VOORWAARDEN

Dienstverband

Bij The Music Recruiters staat transparantie voorop. Daarom hanteren we in bijna alle gevallen een vooraf afgesproken plaatsingsfee per succesvolle bemiddeling. Een plaatsingsfee is gebaseerd op de complexiteit en de senioriteit van de functie en wordt in verschillende delen in rekening gebracht. Omdat we vertrouwen op het niveau van onze eigen dienstverlening maakt zo’n garantieregeling altijd deel uit van onze voorwaarden.

We bieden zowel niet-exclusieve, als exclusieve wervingstrajecten aan. In bepaalde gevallen werken we uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode zodat we ongestoord en doelgericht aan de opdracht kunnen werken. Zo maximaliseren we samen de slagingskans.

Interim/freelance

Voor de bemiddeling van interim/freelance kandidaten hanteren we een percentage over het maandelijkse bruto factuurbedrag van de bemiddelde kandidaat. The Music Recruiters en de bemiddelde freelancer brengen maandelijks zelfstandig hun kosten in rekening. 

ONS PROCES

Intake/discussie/analyse
Een succesvolle samenwerking begint bij de juiste intake. Bij voorkeur komen we persoonlijk bij je langs voor een kennismaking. Zo krijgen we een goed gevoel van de cultuur. Ook gaan we in gesprek over de functie-eisen, de gewenste senioriteit en de juiste cultural-fit. Zo kunnen we een passend functieprofiel opstellen en de haalbaarheid maximaal inschatten.

Start mediacampagne & search
In overleg met de opdrachtgever zetten we een selectie in van gespecialiseerde mediakanalen om de vacature bekend te maken. Daarna beginnen we meteen onze zoektocht. Ook maken we met een mediabudget je vacature maximaal zichtbaar (optioneel).

Interviews
We nodigen de potentiële kandidaten altijd uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek of een videocall. Tijdens zo’n gesprek komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat de ambities zijn. Om dit zo neutraal mogelijk te doen, hebben we aantal objectieve criteria ontwikkeld. Zo komen we erachter of er echt een match is met de functie die we invullen.

Tijdens de procedure
Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden we de gesprekken en de salarisonderhandelingen. We denken actief mee tijdens de zoektocht, managen de verwachtingen en sturen bij waar nodig. Tijdens het hele traject werken we op een positieve, intensieve manier samen met onze opdrachtgevers. We’re in it together.

Plaatsing- & kwaliteitsgarantie
Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben blijven we graag in contact. Mocht een kandidaat onverhoopt de proeftermijn niet succesvol doorlopen, dan geldt onze garantieregeling.

EXECUTIVE SEARCH

Met onze Professional Search & Executive Search services richten we ons uitsluitend op expertposities en managementfuncties.

Met deze services zijn we wereldwijd actief. Samenwerken met The Music Recruiters betekent dat grondigheid, klantgerichtheid en een persoonlijke aanpak voorop staan. We verdiepen ons altijd in de strategie, de cultuur en het DNA van onze opdrachtgevers.

Naast een passend (internationaal) netwerk kan een goed geïnformeerde en bekwame gesprekspartner hét verschil maken. Door onze gespecialiseerde marktkennis kunnen we op strategisch en inhoudelijk niveau waarde toevoegen aan de zoektocht naar de juiste senior professional voor een organisatie. Hierbij houden we natuurlijk rekening met de eisen die worden gesteld aan modern leiderschap op het gebied van inclusiviteit & diversiteit, technologische expertise, netwerk en/of sectorspecifieke ervaring.

Zowel Professional Search als Executive Search vraagt altijd om een tuned-in en tailor-made aanpak. Onze werkwijze en procedure verschilt dus per project. Op die manier bieden we de juiste flexibiliteit die leidt tot het door jou gewenste resultaat.

Een paar voorbeelden van posities die we op dit niveau met succes bemiddeld hebben: Head of Product Management bij een internationaal platenlabel, Manager Communicatie bij een rechtenorganisatie, Global Brand Manager bij een music agency en Director of Repertoire Development bij een digitale distributeur.

Via onze partners kunnen we onze opdrachtgevers ook begeleiden bij eventuele coachingstrajecten, begaafdheids-, drijfveren en competentie-analyses.

Meer Informatie?

Pieter Wolter

Pieter Wolter

Founder / Recruiter

CONTACT

+31 (0)20 845 6552
info[at]themusicrecruiters.com
IJsbaanpad 2, 1076 CV
Amsterdam, The Netherlands

Privacy Policy