Job Advertising & Recruitment

The Music Recruiters is een gespecialiseerd job board en recruitment- en executive search bureau. Wij matchen (interim) professionals met brands in de muziek-, entertainment- en creatieve sector. Van brand partnerships manager tot aan tour manager en van A&R manager tot aan financieel medewerker of marketing specialist: wij maken de beste match. 

Job Advertising

Wel gebruik maken van ons netwerk, maar (nog) geen hulp nodig bij de werving & selectie? Dat kan! Plaats je vacature al vanaf €95,- op de kanalen van The Music Recruiters en kom in contact met ons netwerk!

Werving & Selectie

Hulp nodig bij het aantrekken en selecteren van de juiste (interim) professionals voor uw organisatie? Bespaar tijd en kom via ons in contact met de beste professionals 

Executive Search

Op zoek naar een senior, MT- en/of directielevel professional? Overweeg een exclusieve search naar de beste kandidaat.

  


JOB ADVERTISING

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS

The Music Recruiters biedt hét platform voor vacatures in de Nederlandse muziek-, entertainment- en creatieve industrie. 

Wij bereiken maandelijks meer dan vijfduizend gespecialiseerde professionals die graag geïnformeerd worden over de nieuwste jobs via ons vacatureplatform en social media kanalen.

Een impressie van ons bereik:

Website: +/- 3.000 unieke bezoekers per maand
Instagram: +/- 2.000 followers
LinkedIn: +/- 1.000 followers

Wie gingen je voor? Een willekeurige greep uit onze klanten: V2 RecordsGrey Men, Friendly Fire, Bitbird, Strengholt Music, Het Burgerweeshuis, Music Meeting, De Doelen, De Nieuwe Oost, Rewire Festival, en vele anderen.

 

 

KOSTEN

VACATURES

  • Vacature één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 105,-

* Uitgelichte vacature op de homepage: + € 30,-
* Verlenging vacature met één maand: + € 45,- 

STAGES

  • Stage één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 95,-

* Uitgelichte stage op de homepage: + € 30,
* Verlenging vacature met één maand: + € 30,-

Alle prijzen zijn ex 21% BTW

HOE PLAATS IK EEN VACATURE?

Om een advertentie te plaatsen hebben wij wat meer informatie nodig over het bedrijf en de functie. Klik op de button ‘plaats een vacature’, vul het formulier in met de gevraagde gegevens en wij zorgen dat de advertentie binnen twee werkdagen online staat! Je kunt de vacaturetekst en het bedrijfslogo ook mailen naar info@themusicrecruiters.com.

WERVING & SELECTIE

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS

Als specialisten in de muziek, media en entertainmentindustrie en spreken wij dezelfde taal als onze opdrachtgevers en onze kandidaten. Met onze ervaring in de muziek-, entertainment- en creatieve industrie hoef je ons niet uit te leggen wat een Product Manager, Brand Partnerships Manager, Content Producer, A&R Manager, of In-House Composer doet. Wij weten wat deze functies inhouden en gaan graag voor je op zoek naar de kandidaat die de X-factor heeft, zowel op inhoudelijk vlak als qua persoonlijke match.   

Een paar redenen om met ons te werken:

  • Wij nemen het – tijdrovende – recruitmentproces uit handen en zorgen dat jouw organisatie direct met de juiste kandidaten aan tafel komt te zitten. Wij proberen zo min mogelijk kandidaten voor te stellen, maar zorgen er wel voor dat iedereen die wij introduceren een potentiële match is. Dit bespaart je organisatie veel tijd.
  • Omdat wij als onafhankelijke partij als een soort ‘poortwachter’ fungeren kunnen wij erachter komen wat een kandidaat écht wil. Soms is dit heel iets anders dan de functie waar op gereageerd is. Wij selecteren alleen de kandidaten die qua ambitie aansluiten bij de functie waar we aan werken. Uiteindelijk heeft iedereen namelijk het meeste baat bij een langdurige match.
  • Wij bereiken niet alleen actief werkzoekenden, maar weten ook de mensen die nu nog bij een vergelijkbare opdrachtgever zitten te bereiken (de passief werkzoekenden). Via ons netwerk van ambassadeurs, en via onze eigen database, weten we vaak al wie er open staat voor een nieuwe job, zonder dat die persoon actief aan het solliciteren is. Deze persoon zou net dé match kunnen zijn die niet zelf reageert op een vacature-advertentie. 
  • Door onze partnership met AMACOM (de Nederlandse marktleider op het gebied van recruitment voor agencies in de marketing & advertising sector) maken wij gebruik van een grote database aan marketing & advertising professionals die hun kennis ook graag toepassen in de muziek- en entertainmentsector. Wij geloven sterk in kruisbestuiving tussen sectoren en in de inhoudelijke en strategische waarde die ervaring in andere sectoren kan toevoegen aan een organisatie.

Een greep uit onze klanten die gebruik maken van onze recruitmentdiensten: Massive Music, Warner Music, Spinnin’ Records, Qmusic, Strengholt en BMG Production Music

VOORWAARDEN

Vaste posities

The Music Recruiters werkt bij werving en selectie op basis van het no cure no pay principe en hanteert een bemiddelingsfee van 18% – 22% over het bruto jaarsalaris (incl. vakantiegeld), afhankelijk van de zwaarte en complexiteit van de functie en of er sprake is van exclusiviteit. 

In bepaalde gevallen werken wij uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode zodat wij doelgericht aan opdrachten kunnen werken en de slagingskans aanzienlijk kunnen vergroten. Omdat werving op exclusieve basis ons extra zekerheid verschaft kunnen wij hierdoor scherpere tarieven hanteren. 

Wij werken met een garantieregeling. Dit houdt in dat 50% van de bemiddelingsfee bij aanvang van de werkzaamheden van de kandidaat gefactureerd worden. De overige 50% wordt gefactureerd na het succesvol doorlopen van de proeftermijn. Mocht de kandidaat – onverhoopt! – zijn of haar proeftijd niet succesvol doorlopen, dan gaan wij op zoek naar een vervangende kandidaat. Pas als deze persoon zijn/haar proeftijd succesvol doorlopen heeft factureren wij de resterende 50%. 

Interim/freelance

Voor de bemiddeling van interim/freelance kandidaten hanteren wij een opslag van €10,- per uur op het afgesproken bruto uurtarief (ex BTW) met een maximale looptijd van één jaar.

ONS PROCES

Persoonlijke intake
Wij komen bij voorkeur langs voor een kennismaking. Een goede intake verhoogt de slagingskans en als wij zelf een beeld kunnen vormen van de cultuur van de organisatie en de werkplek zijn we ook beter in staat om een goede match te maken. 

Functieprofiel 
Aan de hand van de verzamelde informatie stellen wij een compact functieprofiel op met de juiste tone of voice, zodat wij meteen de juiste kandidaten weten aan te spreken.

Actieve werving & netwerk 
We zetten onze kanalen in en gaan actief, doelgericht en persoonlijk op zoek naar de juiste kandidaten. We maken gebruik van onze uitgebreide database, (online) netwerk van ambassadeurs en van onze social kanalen. Onze ambassadeurs zijn mensen uit de industrie die hun ogen en oren voor ons open houden en die net als wij vaak als eerste weten of iemand in de nabije toekomst aan een nieuwe uitdaging toe is. 

Interviews
Wij nodigen potentiële kandidaten altijd uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, of voor een videocall. Tijdens dit gesprek komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat zijn/haar ambities zijn. Dit doen wij op een objectieve en vrijblijvende manier om erachter te komen of er een echte match is met de functie die we invullen. 

Tijdens de procedure
Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij de gesprekken en de salarisonderhandelingen. Om een optimale service te kunnen verlenen vinden wij het prettig om kandidaten tijdens de procedure een tijdige en inhoudelijke terugkoppelingen te geven om het momentum te bewaren en iedereen enthousiast te houden. Wij werken dus op een intensieve manier samen.

Plaatsing- & kwaliteitsgarantie
Nieuwe collega gevonden? Yes! Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben blijven wij in contact. Mocht een kandidaat onverhoopt zijn/haar proeftermijn niet succesvol doorlopen, dan geven we een garantie af en starten wij kosteloos een nieuwe wervingsprocedure voor een vervangende kandidaat.

EXECUTIVE SEARCH

Op zoek naar een senior, MT- en/of directielevel professional? Overweeg een exclusieve search naar de beste kandidaat. 

 The Music Recruiters – Executive Search richt zich op senior, MT- en directielevel professionals. Deze specifieke doelgroep vereist een zorgvuldige en discrete aanpak en vraagt naast een groot netwerk om een gesprekspartner op niveau om de juiste kandidaten te enthousiasmeren voor een volgende carrièrestap. Door onze uitgebreide marktkennis kunnen wij op strategisch en inhoudelijk niveau waarde toevoegen aan de zoektocht naar de juiste professional voor uw organisatie.

 The Music Recruiters werkt uitsluitend aan executive search-opdrachten die op basis van exclusiviteit worden verleend en biedt zowel een slagings- als een kwaliteitsgarantie. Actieve search staat centraal bij deze werkwijze.

Zoekopdracht opstarten of meer informatie?

Neem contact op met Pieter Wolter via pieter@themusicrecruiters.com of bel +31(0)652360166 voor meer informatie.

Meer Informatie?

Pieter Wolter

Pieter Wolter

Founder / Recruiter

+31 (0) 652 360 166
pieter@themusicrecruiters.com

CONTACT

+31 (0)20 845 6552
info@themusicrecruiters.com
Ertskade 192, 1019 BB
Amsterdam, The Netherlands

Privacy Policy
Sitemap