Job Advertising & Recruitment

The Music Recruiters is een gespecialiseerd job board en recruitment- en executive search bureau. Wij matchen (interim) professionals met brands in de muziek-, entertainment- en creatieve sector. Van brand partnerships manager tot aan tour manager en van A&R manager tot aan financieel medewerker of marketing specialist: wij maken de beste match.

Job Advertising

Wel gebruik maken van ons netwerk, maar (nog) geen hulp nodig bij de werving & selectie? Dat kan! Plaats je vacature al vanaf €95,- op de kanalen van The Music Recruiters en kom in contact met ons netwerk!

Werving & Selectie

Hulp nodig bij het aantrekken en selecteren van de juiste (interim) professionals voor uw organisatie? Bespaar tijd en kom via ons in contact met de beste professionals 

Executive Search

Op zoek naar een senior, MT- en/of directielevel professional? Overweeg een exclusieve search naar de beste kandidaat.

  


JOB ADVERTISING

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS

The Music Recruiters biedt hét platform voor vacatures in de Nederlandse muziek-, entertainment- en creatieve industrie. 

Wij bereiken maandelijks meer dan vijfduizend gespecialiseerde professionals die graag geïnformeerd worden over de nieuwste jobs via ons vacatureplatform en social media kanalen.

Een impressie van ons bereik:

Website: +/- 3.000 unieke bezoekers per maand
Instagram: +/- 2.400 followers
LinkedIn: +/- 1.600 followers

Wie gingen je voor? Een willekeurige greep uit onze klanten: ESNSMuziekgebouw aan ‘T IJV2 RecordsGrey MenFriendly FireBitbirdHet BurgerweeshuisMusic Meeting, De Doelen, Rewire Festival, en vele anderen

 

 

KOSTEN

VACATURES

  • Vacature één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 105,-

* Uitgelichte vacature op de homepage: + € 30,-
* Verlenging vacature met één maand: + € 45,- 

STAGES

  • Stage één maand online op de website
  • Job posting op Instagram & Linkedin
  • Job Alert op Instagram Stories

Kosten: € 95,-

* Uitgelichte stage op de homepage: + € 30,
* Verlenging vacature met één maand: + € 30,-

Alle prijzen zijn ex 21% BTW

HOE PLAATS IK EEN VACATURE?

Om een advertentie te plaatsen hebben wij wat meer informatie nodig over het bedrijf en de functie. Klik op de button ‘plaats een vacature’, vul het formulier in met de gevraagde gegevens en wij zorgen dat de advertentie binnen twee werkdagen online staat! Je kunt de vacaturetekst en het bedrijfslogo ook mailen naar info@themusicrecruiters.com.

WERVING & SELECTIE

WAAROM THE MUSIC RECRUITERS

Als specialisten in de muziek, media en entertainmentindustrie spreken wij dezelfde taal als onze opdrachtgevers en onze kandidaten. Met onze ervaring in de muziek-, entertainment- en creatieve industrie hoef je ons niet uit te leggen wat een Product Manager, Brand Partnerships Manager, Content Producer, A&R Manager, of In-House Composer doet. Wij weten wat deze functies inhouden en brengen je in contact met de kandidaat die de X-factor heeft.

Een paar redenen om met ons te werken:

  • Besparing van tijd Wij nemen het – tijdrovende – werving- en selectieproces uit handen en zorgen dat de opdrachtgever direct het gesprek aan kan gaan met gekwalificeerde kandidaten. Dit bespaart de opdrachtgever veel tijd.
  • Onafhankelijke selectie Omdat wij als een neutrale gesprekspartner fungeren kunnen wij goed inschatten wat de functie-inhoudelijke en persoonlijke ambities van een kandidaat zijn. Alleen de kandidaten die het beste aansluiten bij de wensen van de opdrachtgever worden voorgesteld. 
  • Headhunting Wij bereiken niet alleen actief werkzoekenden, maar weten ook kandidaten te bereiken die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan (de passief werkzoekenden). Via ons netwerk van ambassadeurs, onze eigen database en web-based recruitment, gaan we d.m.v. headhunting op zoek naar kandidaten waar de opdrachtgever anders niet mee in contact was gekomen én brengen hen aan boord.
  • Netwerk Om ons eigen grote netwerk van gekwalificeerde professionals verder te versterken hebben wij ons netwerk uitgebreid door een partnership met AMACOM aan te gaan. AMACOM is de Nederlandse marktleider op het gebied van recruitment voor agencies in de marketing & advertising sector. Wij geloven sterk in kruisbestuiving tussen sectoren en in de inhoudelijke en strategische waarde die cross-sector ervaring kan toevoegen aan een organisatie.

Een greep uit onze klanten die gebruik maken van onze recruitmentdiensten: Massive Music, Warner Music, Spinnin’ Records, Qmusic, Strengholt en BMG Production Music

VOORWAARDEN

Dienstverband

The Music Recruiters werkt bij werving en selectie op basis van het no cure no pay principe en hanteert een bemiddelingsfee van 20% over het bruto jaarsalaris, vakantiegeld en verdiende bonussen. 

In bepaalde gevallen werken wij uitsluitend op exclusieve basis voor een afgesproken periode zodat wij doelgericht aan opdrachten kunnen werken en de slagingskans aanzienlijk kunnen vergroten.  

Wij werken met een garantieregeling. Dit houdt in dat 50% van de bemiddelingsfee bij aanvang van de werkzaamheden van de kandidaat gefactureerd worden. De overige 50% wordt gefactureerd na het succesvol doorlopen van de proeftermijn. Bij recruitmenttrajecten op exclusieve basis hanteren wij een verlengde garantietermijn van 3 maanden. 

Interim/freelance

Voor de bemiddeling van interim/freelance kandidaten hanteren wij een recruitment fee van 20% over het maandelijkse bruto factuurbedrag van de bemiddelde kandidaat, exclusief BTW. 

ONS PROCES

Persoonlijke intake
Indien mogelijk en verantwoord, dan komen wij bij voorkeur langs voor een kennismaking, of plannen wij een videocall in. Een goede intake verhoogt de slagingskans van een succesvolle bemiddeling aanzienlijk.  

Functieprofiel 
Aan de hand van de verzamelde informatie stellen wij een compact functieprofiel op met de juiste tone of voice, zodat wij meteen de juiste kandidaten weten aan te spreken.

Actieve werving & netwerk 
We zetten onze mediakanalen in en gaan actief, doelgericht en persoonlijk op zoek naar de juiste kandidaten. We maken gebruik van onze uitgebreide database, (online) netwerk van ambassadeurs en van web-based sourcing om in contact te komen met geschikte kandidaten. 

Interviews
Wij nodigen potentiële kandidaten altijd uit voor een persoonlijk kennismakingsgesprek, of voor een videocall. Tijdens dit gesprek komen we erachter waar iemand écht goed in is en wat zijn/haar ambities zijn. Dit doen wij op een objectieve en vrijblijvende manier om erachter te komen of er een echte match is met de functie die we invullen. 

Tijdens de procedure
Tijdens de sollicitatieprocedure begeleiden wij de gesprekken en de salarisonderhandelingen. Wij denken actief mee tijdens de zoektocht en sturen bij waar nodig. Wij werken op een intensieve manier samen met onze opdrachtgevers. 

Plaatsing- & kwaliteitsgarantie
Ook nadat wij een kandidaat succesvol geplaatst hebben blijven wij in contact. Mocht een kandidaat onverhoopt zijn/haar proeftermijn niet succesvol doorlopen, dan geldt onze garantieregeling. 

EXECUTIVE SEARCH

Op zoek naar een schaars profiel, een senior, MT- en/of directielevel professional? Overweeg dan een exclusieve search naar de beste kandidaat. 

 The Music Recruiters – Executive Search richt zich op senior, MT- en directielevel professionals. Deze specifieke doelgroep vereist een zorgvuldige en discrete aanpak en vraagt naast een groot netwerk om een gesprekspartner op niveau om de juiste kandidaten te enthousiasmeren voor een volgende carrièrestap. Door onze uitgebreide marktkennis kunnen wij op strategisch en inhoudelijk niveau waarde toevoegen aan de zoektocht naar de juiste professional voor uw organisatie.

Actieve search en de creatie van een shortlist staat centraal bij deze werkwijze.

Zoekopdracht opstarten of meer informatie?

Neem contact op met Pieter Wolter via pieter@themusicrecruiters.com of bel +31(0)652360166 voor meer informatie.

Meer Informatie?

Pieter Wolter

Pieter Wolter

Founder / Recruiter

+31 (0) 652 360 166
pieter@themusicrecruiters.com

CONTACT

+31 (0)20 845 6552
info[at]themusicrecruiters.com
Ertskade 192, 1019 BB
Amsterdam, The Netherlands

Privacy Policy